Следва

We love: Коси като в стария Холивуд

BIODERMA - любов в кожата. Една вдъхновяваща история за успеха на козметичния бранд

Когато, съвсем скоро, на разгорещена следобедна оперативка с тема ”Какво има на нощното ми шкафче, за да е....

Hair преди 12 години

Когато, съвсем скоро, на разгорещена следобедна оперативка с тема ”Какво има на нощното ми шкафче, за да е кожата ми здрава, сияйна и перфектна” стана ясно, че в 82% от случаите всеки от нас има по един продукт, започващ с буквата Б, установихме, че е крайно време да си признаем и да разкажем за слабостта си.

Все пак, когато си фен на една марка, и сред колегите ти няма никой, който да не е верен на поне един от продуктите на същата тази марка, най-добре е да си признаеш и да разкажеш защо това е така.

Виждал си на страниците ни да пишем за някои от продуктите на дермокозметичната френска марка BIODERMA и да споменаваме защо толкова ги харесваме. Истината е, че когато си опитал нещо от един от най-добрите брандове в дермокозметиката в света, ти се връщаш към него рано или късно и независимо какво друго си пробвал.

Затова решихме да разкажем повече за марката, която притежава свойството да изпълнява всичко, което обещава. BIODERMA е една вдъхновяваща история за успех, който, без да е преследван на всяка цена, има в основата си пълната отдаденост на определена идея, мисия, философия. А в този случай те са едно и също нещо и се наричат толерантност и грижа за чувствителната кожа.

BIODERMA е първата независима френска компания, чийто пример са се старали да следват много други, появили се след нея. Огромна част от работата й се състои в лабораторни изследвания, търсене на най-естествените и ефективни начини за справяне с проблемите на кожата, подчинени на естествените й функции и фирменото мото „Биологията в полза на дерматологията”.

Създателят на BIODERMA, Жан-Ноел Торел, не е бизнесмен – той е биолог, чиято основна идея, довела марката дотук е че продуктът не трябва единствено да лекува кожата, а да й помогне да се справи сама с проблемите си. Вярвайки, че кожата е перфектната екосистема, чието прекъсване води до физиологически смущения, той изобретява продукти, които изненадват недоверчивите не само с безспорния си ефект, но и с това, че са тотално иновативни.


NODE шампоан без детергенти

Всъщност, първият шампоан в света, който не съдържа детергенти, тоест е наистина щадящ за косата, вместо просто да я почиства, е творение именно на BIODERMA. Това може и да не звучи особено впечатляващо в момента, но до 1977-ма година, когато Node e лансиран, жените не са си и представяли, че могат да имат продукт, който прави косата им толкова красива и здрава, а не съдържа сапун.


ATODERM PP регулира по биологичен път кожната флора, за да предотврати атопичните пристъпи

Продуктите на BIODERMA са редовно препоръчвани от повечето дерматолози по света - пробвали сме ги, предписани именно от лекар-дерматолог, и смеем да твърдим, че ефектът е поразителен. Oсвен това сме се убедили от собствен опит,че търсейки консултантска помощ от фармацевт в чужбина, независимо дали в Париж, Виена или Брюксел, отново професионалното мнение насочва именно към доказаното качество на продуктите на BIODERMA.


SENSIBIO: Нов подход Първият почистващ разтвор без масла и сапун

И сякаш това не е достатъчно, за да обикнем завинаги BIODERMA, узнаваме още малко от историята на марката, което на мига я прави още по-достойна за уважение в очите ни. За Жан-Ноел Торел би било истинско бедствие, ако един ден тя стане притежание на по-голяма фирма, а капиталът й спре да бъде независим. Затова той създава фондация, гарантираща, че дори след смъртта му фирмата ще продължи да съществува в досегашния си вид, което означава: търсене и откриване на най-новото, най-доброто, недопускането на компромиси с качеството, с цел масова продукция и печалба.

А ние продължаваме безрезервно да вярваме в ефективността на продуктите на BIODERMA. Не само защото има защо. Те те карат да се влюбиш в тях.

А това е повече от просто ефективност. Нарича се магия.

Очаквай съвсем скоро и едно много вдъхновяващо интервю с мениджъра на Bioderma за България Мира Драганова в поредицата SUCCESS&THE CITY.

More Hair