Следва

Кайли Миноуг - в топ форма за собствен календар

Емир Кустурица и The No Smoking Orchestra с концерт в София

Майсторите на глобалната поразия / както сами се определят/ The No Smoking Orchestra и...

Music преди 10 години

Майсторите на глобалната поразия / както сами се определят/ The No Smoking Orchestra и Емир Кустурица стартират световното си турне от София, зала 1 на НДК , 7 февруари 2014 по покана на DEGRIS EVENTS.

The No Smoking Orchestra и Емир Кустурица са необичаен парадокс – те са много по- признати навсякъде по света, отколкото в родината си, която популяризират с успеха си. Изразяват себе си чрез звук и визия, типични за географското положение от което са родом, които обаче са заразителни за жителите на всяка точка по света.

С музикалният си вкус, който разпръсква музика и потресаваща енергия те установяват връзка с цялата планета Земя.

Необичайният културен феномен с 25 годишна история, по техни думи - сега са в най-добрата си форма, което е следствие на талант и знание.



Скитници по природа и носители на радост и свобода, те комуникират със света чрез музиката си.

Емир Кустурица (Emir Kusturica) е сръбски режисьор, роден на 24 ноември 1954 г. в Сараево. Още като ученик в средното училище снима късометражни филми, за които е награждаван. Завършва филмова режисура в известната Филмова академия в Прага (FAMU. Носител на много престижни световни награди между които -, с„Ъндърграунд“ (Underground) - втора Златна палма на Филмовия фестивал в Кан, романтичната комедия из живота на ромите „Черна котка, бял котарак“ (Crna mačka beli mačor), за която получава Сребърен лъв на фестивала във Венеция 1988 и мн. др.

Първият филм на Кустурица на английски език, „Аризонска мечта“ (Arizona Dream) (1993) с Фей Дънауей, Джони Деп и Джери Луис в главните роли. Филмът е награден със Сребърна мечка и Специалната награда на журито на Филмовия фестивал в Берлин през 1993 г.

Билети на касите на НДК и в мрежата на Евентим
 

More from View Sofia

More Music