Следва

Алекса Чънг снима приятелите си за списание Paper

По жартиера ще ги познаеш – звездите на киното от едно време

null

All fashion преди 8 години

Продължаваме с бельото! Миналата седмица се потопихме в еволюцията на дамското бельо, а тази седмица погледнахме в неговата история в мъжки вариант.

Сега отново ще се върнем в миналото на бельото, но с кино привкус. Проследяваме филмовите звезди и моменти, които оформят начина, по който бельото е видяно през годините. Защото няма спор – връзката между индустрията на бельото и киното е неразривна и двете страни дължат много една на друга.

Еротичните актриси във филмите демонстрират последните творения на дизайнерите, но и дизайнерите непрестанно се обръщат към актрисите в киното за вдъхновение за нови или легендарни визии.

Холивудски филми от 60-те, 50-те и по-рано, са източник на силно вдъхновение за съвременните модели бельо. Безброй са марките, които почитат легенди като Мерилин Монро, Одри Хепбърн, Бриджит Бардо.

И така, пренасяме се назад във времето с черно-бели кадри на разголени легендарни кино-актриси, и положението е Уау!

Джин Харлоу



В класиката „Вечеря в осем“ (1933), блондинката играе дръзка съпруга, която се опитва да се издигне в обществото. Всъщност, това, което ни вълнува са нейните будоари с дантелени нощници и копринени халати, украсени с щраусови пера. Джин Харлоу се превръща в олицетворение на знойното и шик бельо на 30-те.

Хеди Ламар



Хеди Ламар е легенда в европейското и американското кино, предизвикала бурни реакции у съвременниците си със секси сцените във филма „Екстаз“ (1933), където играе изпитваща силни страсти жена.

Рита Хейуърт



Рита Хейуърт, достигнала апогея на кариерата си през 40-те, определено не отстъпва на Джин по еротична слава. Най-известният й филм е „Джилда“, след който се превръща в един от символите на фаталната жена.

Катрин Хепбърн



Катрин Хепбърн е водеща дама в Холивуд повече от 60 години, а ролята й във „Филаделфийска история“ (1940) е вдъхновение за редица модели бельо днес, характерни с дантела, ефирност и прозрачен сексапил.

Мерилин Монро



Едва ли има смисъл да казваме много за легендата, известна със стотиците си еротични фотоси. Предлагаме ви един, който донася славата на сутиените тип „балконет“, слава, която продължава и до днес.

Роми Шнайдер



Австрийско-немско-френската актриса притежава красотата, подобаваща за подобен микс и не случайно е била сгодена за Ален Делон. Тя е и вдъхновение за марките за бельо и модели като бикини със силно висока талия, стигаща почти до сутиена.

Елизабет Тейлър



Ролята на модел във филма „Бътърфилд 8“ (1960) осигурява на Тейлър първа награда „Оскар“ и на практика стартира модата на секси комбинезони до коляното и леещи се коктейли след нощни забежки.

София Лорен



В ролята на неаполитанска проститутка в „Брак по италиански“ (1964), София овладява изцяло прозрачните материи. Това се случва някъде около 50 години преди Риана.

Ан Банкрофт



С ролята на прелъстителка на доста по-млад от нея мъж в „Абсолвентът“ (1968), Ан Банкрофт съблазнява всички с животински принтове и черни дантели.

Катрин Деньов


София Лорен не е единствената легендарна проститутка. Катрин Деньов се превръща във вдъхновение за еротични визии с ролята си на дистанцирана и мистериозна красавица в „Дневна красавица“ (1968).


Извиняваме се за действително неприемливите грешки, допуснати от младата ни редакция в този текст. Благодарим на интелигнетните ни и взискателни читатели, които ни помагат да ставаме по-добри.

В опит, до колкото е възможно, да се поправим, държим да отбележим, че Luluu e напълно права и в двете си забележки:

Класиката на Луис Бунюел с Катрин Деньов „Belle de Jour" се казва „Дневна красавица" на български. 

А на недотам ясната снимка, публикувана по-горе, всъщност не е Роми Шнайдер, а актрисата Брит Екланд във филма „Хванете Картър" (1971) с Майкъл Кейн.

И, за да покажем и горещ кадър на действителната Роми Шнайдер, следва един от площадката на филмa "Max et les ferrailleurs" на Клод Соте от 1971, където Роми е в ролята на проститутка.

Молим да ни извините, стараем се да ставаме по-добри!

More from View Sofia

More All fashion