Следва

КРИОТЕРАПИЯ. Или 10 начина да останем вечно млади

Четвърта от осем! Пролетните прически от подиума - стъпка по стъпка

Мечтаем за коса на точното място. С обем, който обича страните ни, с цвят, който харесва тена ни, с форма, която прави нещата красиви...

Hair преди 8 години

Мечтаем за коса на точното място. С обем, който обича страните ни, с цвят, който харесва тена ни, с форма, която прави нещата красиви.

Искаме я при това лесна, с 5 движения и с гарантирано добър изход от опита. И модерна, много модерна.
Заданието звучи комплицирано, обаче не е. Особено, ако имаш добър пътеводител под мишница. В случая за такъв ни служат дефилетата и най-модерните прически на Пролет 2015, от една страна, и топ-фризьорите на София, от друга, до които се допитахме как точно да направим косите, които ни харесват, лесно, сръчно, бодро и добре. При това - дословно!

Ще ви представим 8 емблематични пролетни фризури, в които трудно устояваш да не се влюбиш. Всичките - от ревютата на най-добрите. И всичките - готови да се борят за титлата най-добра. Разбира се, това ще го определите самите вие, чрез гласуване, съвсем в края на май, когато ще изявите вашия единствен победител, пръв сред равни, сред всичките показани прически. Ще има и прекрасна награда за един от гласувалите, но за това по-нататък.

Вече ви показахме три: пролетно украсена с диадема, модерен прочит на плитката и бляскава разделена на път коса. Продължаваме нататък и се обръщаме към визиите от ревютата на Emilio Pucci и Narcisa Rodriguez, вдъхновени от тях отново разделяме косата на път по средата или на страни, но този път заменяме гладко падащите коси с красиви вълни.

Избираме си визията, която видяхме при Emilio Pucci и се оставяме в ръцете на топ коафьора Момчил Шапков, който ни споделя, че тенденцията в момента е да имаме максимално естествена коса, която изглежда сякаш не е третирана изобщо. А как да постигнем това в няколко просто стъпки у дома, четем по надолу:

1. Измиваме и изсушаваме косата с кръгла четка, поставяме лек термозащитен лосион.

2. За да постигнем ефекта на вълни в къщи е най-лесно, ако използваме специална преса, наречена Big Wave.

3. Цялата коса се разделя на сектори, а на ред по ред. Започваме да правим вълните от нивото на ухото, не темето. Задържаме пресата за около 10-12 секунди.

4. Разделяме косата, като вървим по лек диагонал, за да може всички вълни да се слеят и да не си личи къде са различните кичури.

5. На тила трябва да се получи кичур с формата на триъгълник. Този триъгълник има за цел една централна вълна, която да стои красиво отзад.

6. Продължаваме така, докато направим цялата коса. Броят на отделните сектори зависи от това колко е гъста косата.

7. В зависимост от това какъв ефект търсим, можем да оставим вълните гладки и да ги фиксираме, или да ги разрошим леко с пръсти. Момчил ни съветва да не използваме повече от три стилизиращи продукта - термо защита, лак и спрей за обем или блясък.

И ето как за не повече от 15 минути направихме една от горещите пролетни визии. Ние избрахме по-небрежната версия с леко разрошена коса.

Фотография: Марияна Петрова за ViewSofia

Модел: Мила@Ivet Fashion

Благодарим за любезното съдействие и чудесен нагледен урок на Момчил Шапков!

Фризьорски салон адрес: ул. Гладстон 18; +359 898 48 97 77 

More Hair