Следва

Бултериер е новото "лице" на колекция аксесоари на Jimmy Choo

10 етични марки, които си струват следенето

Чудили ли сте се какво е етична мода? Етична мода е обобщаващ термин, който събира на едно място етичен дизайн, производство и търговия...

All fashion преди 8 години

Чудили ли сте се какво е етична мода? Етична мода е обобщаващ термин, който събира на едно място етичен дизайн, производство и търговия. Този клон от бизнеса обхваща широк кръг от въпроси, като условия на труд, експлоатация, справедлива търговия, устойчиво производство, опазване на околната среда, както и хуманно отношение към животните.

Обаче не си мислете, че когато става дума за етична мода ще си говорим само за рокли тип чувал и безформени панталони. Днес подбрахме за вас 10 от най-добрите марки, които са повече от успешни, когато става въпрос за изброените по-горе въпроси и имат при това наистина страхотен стил...

69b Boutique

69b се намира в сърцето на Hackney на Broadway и е дамски нишов бутик, събрал в себе си някои от най-съвременните модни находки. 69b е основан от Мерин Лесли, бивш моден редактор на списание i-D, която, обезсърчена от липсата на нравствени качества в рамките на модната индустрия, решава да помогне това да се промени. Мерин отваря 69b именно с цел да подпомогне развитието на по-съзнателно мислене в модата.

Какво го прави специален: Креативен и ангажиран, бутик 69b насърчава нов подход към пазаруването с персонални съвети от Мерин или някой от екипа й.

Eileen Fisher

Съвременно изкуство, напредничава мода и устойчивост, три прости мантри за марката, която праволинейно разширява границите в етичната мода. Ако обичате такава мода, но не искате да рискувате с качество и стил, то Eileen Fisher ще стане новата ви любима марка.

Какво я прави специална: Eileen Fisher обещава да направи маркате си 100 процента устойчива до 2020 година.

The Acey

Марка за истинските жени, които искат да открият внимателно създадени дрехи, основана от Холи Аленби, която, след като работи за “Tom's”, решава да създаде платформа за марки с подобен дух.

Какво я прави специална: Не просто етична, но и лайфстайл марка. The Acey разполага с онлайн блог, който свързва жени от цял свят, които споделят едни и същи интереси.

The Keep

Разположен в Brixton в южен Лондон, интересен ареал, център на изкуство, The Keep е малък магазин, създаден от Кейт Ричардс, който събира на едно място стилни, достъпни и етични дрехи.

Какво го прави специален: Кейт има набито око за стил и качество, така че когато си купувате нещо от The Keep знаете, че инвестирате в нещо любимо за гардероба си.

People Tree

Подкрепяйки развитието на модата с тяхната справедлива търговска визия за последните 20 години, People Tree е пионерска марка, която предлага страхотно качество на достъпна цена.

Какво я прави специална: Винаги във връзка с културата, People Tree разполага с набор от страхотни колаборации от Джо Ууд през Ема Уотсън до Вивиан Уестууд. А най-новата колаборация идва с Blogger Bip Ling.

Gather & See

Електронният търговец Gather & See е дом на разнообразен кръг от етични марки на млади и креативни дизайнери. Онлайн магазинът е създаден от приятелките Стефани Хог и Алисия Тейлър, които се вдъхновяват от пътуване, което предприемат, когато са на по 20 години. През това пътуване до най-различни дестинации, двете момичета виждат негативните ефекти на бързата мода.

Какво го прави специален: Съвременни решения, които имат реален характер и красота, Gather & See наистина улавя младата етична мода.

Oxfam

Oxfam не е просто благотворителен магазин, те имат също онлайн магазин, където предлагат дрехи в доста различни категории. С такива страхотни цени е лесно да натискаме бутона “купи” на почти всичко, което ни хареса.

Какво го прави специален: Благотворително пазаруване от комфорта на вашия фотьойл - трябва ли да казваме повече?

Beaumont Organic

Това е една изцяло етична марка, създадена от Хана Баумонт през 2008 година, в началото Beaumont Organic предлагат само осем модела тениски, произведени от органичен памук. Днес марката има разнообразен набор от съвременни и модерни парчета.

Какво я прави специална: Хана основава фондация Organic Beaumont в полза на училища в Niusawa, Taveuni и Фиджи. Ежегодно един процент от печалбата на компанията отива за създаване на по-добро бъдеще за малките деца в тези училища.

Rêve en Vert

Онлайн бутик, намиращ се в Лондон шоурум, където можем да видим красиви дизайни, изцяло създадени от дизайнери, посветени на етичната мода. Фокусирайки се върху независимата и неподвластна на тенденции женска мода, бутикът е създаден от двама приятели - НаташаТъкър и Никола Хилт. Rêve en Vert прокламира подобряване на света чрез модата.

Какво го прави специален: Наистина изключителни модели на някои от най-интересните имена в етичната мода.

Here today Here tomorrow

Съвместно студио-магазин, управлявано от трима дизайнери Катлин Тот-Феджел, Джулия Крю и Анна-Мария Хесен. Разположен в модерния район Далстон в Лондон, този магазин представя работите на тримата дизайнери основатели, освен това дава платформа за други креативни дизайнери.

Какво го прави специален: Here Today Here Tomorrow наистина се стараят да създадат връзка между хората и продуктите и правят семинари, в които обясняват колко време и усилия са необходими, за да се създадат наистина етични дрехи.

* Етиката е наука за морала като обществено явление. Предмет на етиката са закономерностите на възникването и развитието на морала като обществено явление. Нравствеността включва ценностите ( норми,цели,качества ), образуващи системата на нравствено съзнание отношенията,определящи общуването между хорта в обществото.

More All fashion