Следва

С деца на море

Колко килограма плодове ни делят от идеалната фигура – Аргументи За и Против плодовите диети

Тъй като сме жени, имаме склонността целогодишно да се взираме във фигурата си, търсейки нови и нови...

Life преди 12 години

Тъй като сме жени, имаме склонността целогодишно да се взираме във фигурата си, търсейки нови и нови несъвършенства, с които да се преборим.

Но в края на юли, с истерията покрай банските и влизането в тях, критичността ни достига връхната си точка.

Тогава е доста лесно да се изкушим от някоя диета, обикновено плодове, защото е най-лесна (например с диня, прочистване с череши или кайсии), обещаваща бързи и категорични резултати.

Особено когато сергиите са отрупани със сочни, ярки, ароматни плодове, как ни звучи една седмица праскови, диня или пъпеш? Чудесно, след като после няма да вярваме на това, което виждаме в огледалото.

А то, очакваме ние, ще е новото ни, по-добро аз, по-леко с поне пет килограма. Но все пак, истината е малко по-различна, затова ние се заехме да изброим Да-тата и Не-тата на отслабването с плодове, а ти ще прецениш сам за себе си.

Да:


- Стига да е за кратък период от време, плодовата диета има забележими резултати върху фигурата - теглото намалява и излишните течности се оттичат от организма.
- Понеже не приемаме мазнини, токсини и чиста захар, потенциални врагове на кожата , тя се избистря и несъвършенствата намаляват.
- Забравяме за ленивия стомах - голямото количество фибри в плодовете усилва перисталтиката и ние се чувстваме по-леки от всякога.
- Приемаме много течности, без задължително да пием огромни количества вода, тъй като плодовете я съдържат.
- Плодовете са най-вкусният избор, който можем да направим, ако решим да се подложим на моно диета - те са естествено сладки и десерт сами по себе си.
- Няма нужда да готвим или да носим храна от вкъщи, тъй като плодовете са лесни за намиране, пренасяне и консумиране.



Не:

- Очевидно е, че ако спазваме диетата повече от ден-два, ще се почувстваме ужасно изтощени и нетрудоспособни. Концентрацията и сънят ни също могат да пострадат.
- Плодовете са нискокалорични, да, но все пак ако ядем само тях, поемаме много захар. Това може да доведе до симптоми, подобни на диабета: спадове в настроението и енергията, жажда, често уриниране, желание за още и още захар.
- С плодовете си набавяме много витамини, но само от един вид (все пак това е моно диета). Избягвайки други храни, лишаваме организма си от жизненоважни микроелементи и минерали, което може да ни навреди в дългосрочен план.
- Възможно е да се почувстваме депресирани и нервни. Дори да се радваме на мисълта, че слабеем, това да не можем да си угодим и да сме вечно гладни няма как да не повлияе на настроението ни.
- Не е за подценяване и йо-йо ефектът: веднъж спрем ли лишенията, организмът ни ще иска да компенсира и безмилостно ще трупа всяка поета от нас калория.
 

More Life