Следва

Как да носим цвят пепел от рози

Стилът на Клоуи Севини, която обича често да нарушава правилата в модата

Всички обичат Клоуи Севини...

All fashion преди 12 години

Всички обичат Клоуи Севини – включително водещите нюйоркски дизайнери Марк Джейкъбс и Джак и Лазаро, по-известни като Проенца Шулър. Проенца Шулър я смятат за своя муза, а Марк Джейкъбс казва за Клоуи: „Модният свят е възхитен от нея. Защото тя не само е талантлива, млада и привлекателна – тя изпъква сред множеството клиширано изглеждащи актриси.”

И точно преди седмиците на модата в най-важните точки на планетата през септември и октомври - Ню Йорк, Лондон, Милано и Париж, тези, които ще стоят на първи ред със специални покани, страшно много ни вълнуват.

Клоуи е или вдъхновение, или обект на завист – понякога и двете. Наричана „кралицата на независимото кино”, гордо облечена във винтидж находки вместо в Диор, безсрамно говореща по телефона си по време на фотосесии на червения килим. И винаги ужасно красива – дори и с разрошена коса, дори и с безформен панталон на леопардов принт.

Клоуи се движи из звездния моден свят на Ню Йорк с лекота и непукизъм, видимо не спира да се забавлява и се чувства на премиера на филм или на коктейл, сякаш е у дома си. И тя буквално е, защото апартаментът й в Ийст Вилидж в Манхатън никога не я оставя далеч от пулса на града.



Клоуи
е била актриса в много независими филми, в театър Off Broadway и в момента – в сериал по HBO. От време на време се изявява като дизайнер и винаги – като модна икона. Винаги, каквото и да е измъкнала от еклектичния си гардероб, тя е себе си. Клоуи няма нужда от стилисти, защото усетът й и любовта й към себе си са достатъчно вдъхновение за успешни аутфити.

Няма модно правило, което тя да не е нарушавала, и все пак никога не е губила собствения си стил. Той идва някак естествено, основан не на марки, модели или цветове, а на излъчване и поведение. Личността й е толкова ярка, а усмивката – толкова уверена и завладяваща, че всички искат още.



Клоуи може да е свръхелегантна и бляскава, ако иска. Но ключовото е „ако иска”, а не защото трябва – тя показва, че не се чувства задължена винаги да носи вечерна рокля на премиера и Шанел на коктейл. Често говори за любовта си към винтидж дрехите: „Има едно място, казва се Studio Wardrobe Department, където всичко струва към три долара.” Можеш да си присвоиш тенденциите и да си играеш с тях, вместо да ги оставиш да те ограничават – е нейната философия.

Всички други звезди, които редовно се появяват на страниците на лъскави списания, старателно следват модните повели – купуват си оранжева рокля, ако това е „задължително” този сезон, изрусяват краищата на косата си, щом и колежките им са направили така. И резултатът е, че ако гледаме отдалеч, понякога е трудно да различим Ким Кардашян от Ева Лонгория и Дженифър Лопез от Бийонсе. Но има неща, които само Клоуи може да облече.



Един от най-обсъжданите й аутфити е дългият и широк леопардов панталон, който очевидно й е с няколко номера по-голям, комбиниран с рокерско кожено яке. Достатъчно шокиращо дотук, но – о, ужас – косата й е неподредена, а на бялата й памучна блуза точно над сутиена има бримка! Това, което за друга звезда би било модна трагедия, не е впечатлило никого, щом го е носила Клоуи. Отговорът на критиците е: и какво значение има, нали това е Клоуи Севини!



Каква е тайната на тази модна бунтарка, в която модата е влюбена? Отговорът е в отношението й към дрехите. Клоуи носи щурите си дрехи с непукизъм, увереност и достойнство, които не позволяват на никого да се съмнява в избора й. Винтидж й седи добре не толкова заради перфектната й фигура, колкото заради вярата, че това си е нейният стил.



За разлика от прекалено „стилизираните” поп певици и млади актриси, Клоуи е истинска. Разликата е малка, но съществена – като между жена в последен модел токчета Louboutin, която обаче не може да ходи в тях, и жена в стари Louboutin от 90-те, която ходи по тротоара с удоволствие от всяка стъпка.

More All fashion