Следва

Петъчна доза СЕКС. Младият Мики Рурк

Директно от PR-a: "Принц Чарлз и Камила Паркър Боулс се срещнаха с българи в Уелс"

Това е нова рубрика, такава, в която без грам редакторска намеса ще ти даваме дневната доза ПР, която...

Лица преди 12 години

Това е нова рубрика, такава, в която без грам редакторска намеса ще ти даваме дневната доза ПР, която пристига на редакционната ни поща, и която сама по себе си заслужава внимание заради стилистичната и съдържателната си стойност. Автентични остават и заглавията на прессъобщенията.

Принц Чарлз и Камила Паркър Боулс се срещнаха с българи в Уелс

На 29-ти юни, в 12.00 – местно време, в Пристин - Принцът на Уелс, Чарлз и съпругата му Камила Паркър Боулс се срещнаха със собственика на тъкачница Хемус, с. Костандово – Нино Парпулов, партньорът му в Англия, Дейвид Бамфорд, Наталия Димитрова и Ива Екимова, Енерджи Комюникейшънс. Срещата се състоя в дома на Дейвид Бамфорд, след като принц Чарлз и съпругата му посетиха галерията за килими и други изящни произведения на художествените занаяти, собственост на любезния домакин.

Височайшите посетители разгледаха всички ръчно изработени килими и дори подбраха някои за лятната си вила в Уелс. 5-те предвидени минути се увеличиха на почти половин час по желание на принц Чарлз.

Вниманието му бе заинтригувано от споделените идеи за създаване на културно средище на народните занаяти в близост до Костандово.

Присъстващите споделиха общото задоволство от разработената програма за съхранине на Културното и историческо наследство, част от дейността на Министерство на икономиката, енергетиката и туризма. Самото министерство изпрати писмо, което Енерджи Комюникейшънс предоставиха на Принца на Уелс.

В него се изразява гордост и подкрепа на работата в тъкачница Хемус за неуморните им усилия в посока на съхраняване на българската идентичност, укрепване на българо-британските търговски отношения, както възможноста посредством качествен продукт да се стабилизира имиджа на България в Европейски и световен мащаб. Обсъждана бе и възможността да бъде създаден регионален фестивал на занаятите под патронажа на община Велинград.

Принцът на Уелс предложи да бъде предоставена информация на МИЕТ и при проявен интерес да бъдат включени и исторически паметници от България в програмата на управлявания от него тръст за реставрация на сгради с с историческо и културно значение. Негово Височество изрази и желание да осъществи официална визита в България при получаване на съответната покана, на която лично да се запознае с исторически забележителности, които биха били подходящи за тази програма. По проекта в Костандово, Принцът ще осъществи контакт с неговият икономически тръст и ще изпрати представител, които на място да се информира за възможността да се създаде училище за тъкачки, съответната инфраструктура на мястото, така че да се увеличи обема на фабриката и да се укрепи бъдещото й развитие, което ще способства за изграждане на инфраструктурата в региона с население от смесен тип.

При срещата с българските представители съпругата на принц Чарлз се оттегли в компанията на Сара Бамфорд за лек обяд в традиционен стил.

Характерно за предпочитанията на височайшото семество бяха продуктите с местен произход, тъй като основния поминък на региона е био производството на храни и продукти.

Срещата премина в дух на добра воля и приятелство.
 

More Лица