Следва

Б като Библия - Б като Блог

My style: Хедвиг Опшауг от The Northern Light

Тя е от онези хора, към които не можеш да останеш безразличен. Някак си те кара да затаяваш дъх всеки път щом я видиш...

Fashion преди 12 години

Тя е от онези хора, към които не можеш да останеш безразличен. Някак си те кара да затаяваш дъх всеки път щом я видиш.

Хедвиг Опшауг вдъхва респект заради красотата си и начинът, по който ходи и се държи, но всъщност е изключително мила и откровена. От насъбралите се хора пред Somerset House в Лондон, където бе цялото модно войнство, всички се обърнаха след нея, когато се появи за срещата ни. И как не, погледни я как изглежда!

Познаваме я от предходната Седмица на модата в Лондон (през февруари), когато попадна пред обектива на Sofia Street Style. От тогава следим и блога й, който често е бил обсъждан на страниците на ViewSofia.

Стилът й е сдържан и лек, но същевременно изключително силен и въздействащ. Никога нищо прекалено, никога нищо скучно. А пък ние харесваме хора, които знаят собствените си граници и начина, по който биха изглеждали най-добре.

Затова, след като отново я видяхме, дори още по-прекрасна от последния път, нямаше как да не й зададем няколко въпроса, чакайки заедно на опашката за ревюто на Topshop Unique.

ViewSofia: Здравей, изглеждаш страхотно, как си, виждаме, че всички се опитват да те снимат:
Hedvig Opshaug: Да, малко е странно, все още не мога да свикна, но се чувствам леко важна, което ме кара да се чувствам добре.

VS: Специално за седмицата на модата ли си тук, в Лондон?
HO: 
Не, аз живея тук в момента.



VS: Така ли, а ние мислехме, че си от Норвегия?
HO: Да, но от доста време живея тук, тъй че в момента съм от тук, така да се каже.

VS: В такъв случай, разкажи ни нещо повече за себе си.

HO: Ами, аз идвам от северна Норвегия, където всички се интересуват от всичко друго, но не и от мода. Толкова е „диво”, че дори няма хора на високи токове, но въпреки всичко, там е моето "вкъщи". По-късно се преместих да уча в южна Норвегия, а после и в Швеция.

Всички се изненадват, когато кажа, че съм учила математика и икономика седем години и съм доста добра (смее се). След това работих известно време в банка в Швеция, но по време на кризата напуснах.

VS: И как всичко това може да бъде свързано с модата? Тук говорим за два абсолютно различни свята.
HO: 
Винаги съм се интересувала от мода и изследване на стила въобще. Така че, когато напуснах работа, исках да променя начина си на живот и исках да се занимавам с мода.



VS: Кое беше първото нещо, което направи тогава?
HO: 
Всъщност, може да звучи странно, дори забавно, но в същия ден лакирах с огромно удоволствие ноктите си в черно. Чувствах се страхотно. Корпоративното червено ми беше омръзнало много отдавна, но нямаше начин.

VS: Как реши, че трябва да си направиш собствен блог?
HO:
Преди три години се преместих в Лондон, където започнах работа като модел. Винаги съм искала блог, харесвам идеята, но, честно казано, не знаех как да го направя сама, как да го администрирам и дали изобщо ще успея, защото освен всички тези усилия, тук говорим и за сериозен шопинг.

VS: И кога се роди
The Northern Light?
HO:
Преди година и половина, всъщност доста късно, спрямо други модни блогове. Все още е бебе, така да се каже.

VS: А правиш ли нещо друго освен този блог?
HO: 
До скоро бях моден редактор в голям скандинавски сайт за мода, което ми даде изключително много опит и контакти, но в момента сме само аз и моят блог. Понякога имам странични стайлинг ангажименти.

VS: Опиши стила си най-много три определения.
HO: 
Чист, минималистичен, но с лек rock’n’roll елемент.



VS: Кои според теб са основите на женския гардероб. От какво винаги ще имаш нужда, независимо от тенденциите?
HO:
На първо място чифт черни обувки на висок ток. Най-добре Loubotin на 12-сантиметров ток (смее се). Класически, със съвсем лека платформа и леко заострен връх. Не много жени могат да ходят на тях, но това са най-класическите обувки за мен, а и са толкова секси.

На второ място ще сложа перфектното кожено яке, отново черно, но може и карамелено, с добра кройка и не прекалено късо. Също така, съвсем проста, изчистена къса рокля, независимо в какъв цвят. Можеш да я комбинираш и аксесоаризираш по всеки начин за абсолютно всеки повод. Аз лично имам около 5 къси минималистични рокли без никакви детайли и всеки път се опитвам да ги накарам да изглеждат различно, комбинирайки ги с много аксесоари.

VS: Кой е любимият ти аксесоар, в такъв случай.
HO: 
Ето този часовник. Обичам часовници, обсебена съм.



VS: А любима дреха от гардероба ти?
HO: 
И друг път съм се опитвала да отговоря на този въпрос, но просто ми е прекалено трудно. Обикновено съм най-привързана към последната си покупка. В момента това е зелената рокля 3.1 Phillip Lim, с която бях вчера (бел.ред. виж снимката й в Sofia Street Style).

VS: Благодарим ти, беше много приятно.
НО: И  за мен, благодаря и аз.

Отразяването на London Fashion Week от екипа нa ViewSofia стана възможно и благодарение на любезната и стилна подкрепа на:



More Fashion