Следва

Седмица на модата в Париж пролет-лято 2012. Диор и други красиви истории

Какво харесваш и какво НЕ в дебютната колекция на Канйе Уест

В събота вечер в Париж един нервен млад дизайнер представи дебютната си колекция за пролет-лято 2012. И както често се случва...

All fashion преди 12 години

В събота вечер в Париж един нервен млад дизайнер представи дебютната си колекция за пролет-лято 2012. И както често се случва с младите дизайнери, тези първи стъпки предизвикаха редица противоречиви реакции, като масата от тях бяха отрицателни.

Младият дизайнер е хип-хоп геният Канйе Уест, а колекцията му събра цяло съзвездие гости. На редовете покрай подиума се срещаха хора като певицата Сиара, актьорите Линдзи Лоън и Джаред Лето, фотографът Тери Ричардсън, главният редактор на Vogue US Ана Уинтър и дизайнерите Мери Кейт и Ашли Оусън, Джерами Скот, Азедин Алая, Джоузеф Алтузара, Алекзандър Уанг и Оливие Тейскенс.

Музикантът предизвиква модния свят от години и ето, че колекцията му най-накрая се случи. Това, което видяхме обаче бе един опит за наредба на хаoса в главата на Канйе, натрупан с прецизно изучаване на мода от първите редове на Париж и не само.



Истината е, че каквото и да се бе случило на това ревю, щеше да бъде изненада. Никой не знаеше какво да очаква - провалът на Линзи за Ungaro или приятно изненадващата Виктория Бекъм. Миналата година се появиха слухове, че той се готви за студент в Central Saint Martins и много от хората, с които се срещна тогава в светилището родило легенди като Алекзандър МакКуин и Джон Галиано, го описаха като сериозен и с широки модни познания. Така че, притесненията на Канйе преди ревюто са били напълно основателни - не само феновете и приятелите му, но много от важните хора в модата нямаха търпение да видят тази колекция.



Казват, че нещо е наистина добро, когато го мразят и обичат едновременно. За съжаление обаче не можем да кажем, че срещнахме много любов, отправена към тази колекция. Най-голямата част от мнения са добронамерените съвети към певеца да се съсредоточи върху музиката, където без съмнение е страхотен и да изостави модния дизайн.

Самата колекция бе показана в Париж, абсолютната столица на модата. Доста рисковано решение, особено като прибавим към него и факта, че в същия ден бяха представени и изключителните колекции на Junya Watanabe и Comme des Garcons, както и майсторското боравене с цветовете, което ни поднесе Haider Ackermann.



Колекцията носи името DW by Kanye West, вероятно в памет на майката на дизайнера Донда Уест. Въпреки че, сезонът е пролет, сетовете изобилстват от лицева и кожа с косъм, които най-много отблъснаха критиката, следвани от много ципове и други грешки. Като цяло дрехите събират смес от духа на Balmain, малко Balenciaga, заедно с няколко препратки към Yohji Yamamoto и Rick Owens.

Канйе сам сподели, че е имал страшно много идеи за цветовете и силуетите в колекцията си, чиито семена са били посети преди 5 или 6 години при срещата му с дизайнера Ким Джоунс. Ким запознава певеца с хора, които сериозно се занимават с мода. По-късно търси помощта и на британския дизайнер Луис Голдин и професорът в CSM Луис Уилсън. Накрая, за съжаление, май се оказва, че най-правилните познати, много пари и голямо желание понякога не стигат за нещо достатъчно добро. Ти как мислиш?

 

Анкета

Да или не на дебютната колекция на Канйе Уест?

More All fashion