Следва

Салата с леща, репички и чеснов винегрет

Мед и мляко, рози и маслини. Изобилие от аромати в магазина на Refan

Преди няколко дни в търсене на останки от лятото в края на септември попаднахме в един от магазините на ... 

All About Life преди 12 години

Преди няколко дни в търсене на останки от лятото в края на септември попаднахме в един от магазините на българската козметична марка Refan.

Бяхме привлечени от любимия ни летен аромат на пъпеш и кайсия, който се носеше от гигантски калъп сапун в средата на маса, заобиколен от още много подобни, всеки с по-приятно ухание.

Така от сапун на сапун, ръцете и съзнанието ни се разходиха през цялата гама продукти на фирмата, които ни оставиха изненадани и очаровани едновременно.

Докато избирахме новите най-добри приятели на гъбите ни за баня, разбрахме, че историята на марката датира от далечната 1991 година, когато е създадена като семейна фирма, която се занимава предимно с търговия на вносна парфюмерия и козметика.



От тогава тя се налага сред водещите на пазара в България в производството и търговията с парфюми, свещи, сапуни и  козметика.



Казано в цифри, това би изглеждало така: 20 години, 53 магазина и над 1000 клиента  в България и още 80 магазина извън страната, 5 склада на едро, 600 представители, 45 държави, 5 континента.

Refan
има 50 магазина в Испания, както и във Франция, Дания, Хърватска, Македония, Гърция, Турция и много други. Имат славата на една от най-иновативните български компании, като само през 2010 пускат 70 нови продукта на пазара.



Колкото до продуктите на фирмата, те се разделят на 4 основни вида, които вече ти споменахме - парфюми, свещи, сапуни и  козметика.

Refan са популярни у нас най-вече с аналозите си на популярни аромати, както и със собствените си разработени такива. Фирмата работи само с вносни съставки на най-голямата френска фирма за парфюмни композиции. Фината им козметика се дели на два типа – специализирана с етерични масла и козметика за тяло.



Препоръчваме ти ексфолиантите на Refan и боди мистовете. Сапуните се продават буквално на килограм. Всички са ръчно направени с натурални съставки. Refan са патентовали т.нар. пилинг сапун гъби, които се предлагат в 21 разновидности и са малко съкровище за банята ти.



В магазините на марката ще намериш и огромно разнообразие от свещи, като можеш да избираш между парфюмни, соеви и ароматерапи. За по-специалните се изработват и красиви бутикови свещи по заявка на клиента – той сам избира големината, формата, цвета, аромата и украсата.

Към това богатство от продукти Refan предлага и професионална спа серия за спа резорти, масажни салони и все такива хубави места.



Препоръчваме ти ги, защото са готини, цените им страхотни, качеството е на необходимото ниво, персоналът е винаги мил и усмихнат, а всичко това прави изживяването - от покупката до последната капка – изключително приятна.

Още едно доказателство на горната теза е политиката на социална отговорност на фирмата. Refan се занимава изключително отдадено с благотворителност и спортни изяви.



Благодарение на тях детско отделение в болница в Пловдив е изцяло обновено, освен това са били сред основните дарители в капания за закупуване на транспортен кувьоз за педиатрията към столична университетска болница.

Refan
 спонсорират българската федерация по художествена гимнастика, футболни клубове в Пловдив и много други инициативи.

В София ще ги намериш на бул. Витоша, в Цум, в Galaxy Center, Бизнес парка и на много други места, както и онлайн на адрес www.refan.bg.
 

More All About Life

Можем, освен да го отпразнуваме, и да се замислим: 22-ри април е Денят на Земята

All About Life преди 1 седмица

Ние вярваме, че всеки ден трябва да бъде Ден на Земята. Но на 22 април (понеделник) ще имаме възможността да се обединим и заедно да направим нещо по въпроса за климатичните промени.

Мултивитамините: да или не, кога и защо

All About Life преди 1 седмица

Без съмнение най-добрият начин да си набавите необходимите хранителни вещества е балансираната диета. За съжаление не ни е лесно в съвременното общество. Имаме нужда от нещо повече от храна. Мултивитамините са една от ефективните алтернативи, признати от експертите. Но от момента, в който решите да ги консумирате, въпросите започват да възникват един по един.