Следва

(Кокосово) мляко с ориз

Pasta e Basta. Новият дом на пастата

Прясната паста е малък лукс в София. По правило се готви само в италиански ресторанти, впечатляващи с голямо меню и дизайнерски интериор...

All About Life преди 12 години

Прясната паста е малък лукс в София. По правило се готви само в италиански ресторанти, впечатляващи с голямо меню и дизайнерски интериор.

Спокойно може да се каже обаче, че Pasta e Basta е нещо като типичен семеен италиански ресторант, пренесен на българска територия.

Със сигурност най-добрата паста, която съм опитвала в града. Менюто е малко, но всичко в него е направено по най-добрите италиански традиции – пастата е ал денте без да го споменаваш изрично.

Продуктите също са висококачествени – доматите в салатата Капрезе, например, са ароматни и плътни като домашни, което в града е малък лукс.



Прясната паста е в две разновидности, папарделе и талятеле, които можете да поръчате в класически вариант – с чери домати и босилек, както и с по-интересни съчетания, включително сос от заек и глиган. Oпитайте и традиционната зеленчукова фритата или антипасти, включващи зеленчуци на грил.



Основните им ястия също не са за изпускане, препоръчвам стека от риба тон.

Тук всеки малък детайл е изпипан: кафето се сервира с малка сладка в типичния за Италия аромат – бадем.



Pasta e Basta се намира в София, ул. Борис Христов 7. Работи от понеделник до събота, като за вечерните часове препоръчваме резервация.
 

More All About Life

Можем, освен да го отпразнуваме, и да се замислим: 22-ри април е Денят на Земята

All About Life преди 1 седмица

Ние вярваме, че всеки ден трябва да бъде Ден на Земята. Но на 22 април (понеделник) ще имаме възможността да се обединим и заедно да направим нещо по въпроса за климатичните промени.

Мултивитамините: да или не, кога и защо

All About Life преди 1 седмица

Без съмнение най-добрият начин да си набавите необходимите хранителни вещества е балансираната диета. За съжаление не ни е лесно в съвременното общество. Имаме нужда от нещо повече от храна. Мултивитамините са една от ефективните алтернативи, признати от експертите. Но от момента, в който решите да ги консумирате, въпросите започват да възникват един по един.