Следва

News Екстаз в сряда: Вивиан Уестууд окупира Лондон, Джесика Симпсън обича пълнотата си, Скарлет разкри защо е била палава

Диско за милион долара от Al Kent и J&B

Al Kent е роден в края на 60-те години в Глазгоу, където още от детските си години е пленен от музиката...

Culture преди 12 години

На 5-ти ноември в Sofia Live Club за поредното издание на парти поредицата FUNK DA DISKO - пристига създателят на култовата диско продукция The Million Dollar Orchestra, шотландецът Al Kent. Подобно на Al Kent, който търсейки най-добрия саунд записва продукцията с над двайсет музиканти, използващи само аналогови инструменти и техника, така и световното парти уискито J&B ще търси скритите или явни музикални заложби на присъстващите. Всеки, който смята, че може да пресъздаде градски звук в клубна среда и да стане съавтор на български City Remix го очакват много забавни награди. Най-добрите и най-изобретателните ще бъдат качени още на следващия ден в www.facebook.com/JBStartaParty.Bulgaria.

Al Kent е роден в края на 60-те години в Глазгоу, където още от детските си години е пленен от музиката, благодарение на колекционерската страст за събиране на плочи на неговия баща. Хобито се превръща в наследствено и скоро Al Kent има своя собствена колекция, а сред фаворитите му се нарежда „черната музика” начело с имена като - Marvin Gaye, The Miracles, The Temptations и The Marvelettes са едни от първите му фаворити. По-късно открива страстта си към соул музиката в релийзите с етикет „Диско“- Rare Pleasure "Let Me Down Easy", Bileo "You Can Win" и Four Below Zero "My Baby's Got ESP", някои от които трябва да си купи на 12 инчови плочи - мания, която продължава и до днес.

Както собственика на лейбъла, за който записва (BBE)- Robert Strauss, така и Al Kent има най-доброто усещане за груува и богатството на диското. Ще ни го покаже и в София на 5-ти ноември с помощта на J&B и в компанията на българските диджеи Илко (Tri-O-Five) и Мартен.

 

More Culture