Следва

Не е късно за Too2Late

Oбери ТОЧКИТЕ с петъчния шопинг

Изминали дълъг път, днес точките са прилежно подредени в категорията „класика”, и са готови да приковат цялото внимание към себе си, стига да им се довериш.

Shopping преди 12 години

Десенът „на точки”, притежава онова ретро излъчване, носещо след себе си история, която ни пренася в 19 век, и по-точно в средата, когато танцът „полка” става популярен в Европа.

Танцьорите носели костюми на точки и така името „полка” тръгнало ръка за ръка с „точки”.

С времето този десен надминал славата на танца, от който произхожда, украсявайки образа на култовата Дисни героиня Мини Маус.

През 50-те и 60-те години на миналия век светът отново полудява по точките – открити в творенията на дизайнери и красящи корици за Vogue, точките заиграват в стила на икони като Мерилин Монро и Бриджит Бардо.



Изминали дълъг път, днес точките са прилежно подредени в категорията „класика”, и са готови да приковат цялото внимание към себе си, стига да им се довериш.

В последните есенно-зимни колекции на Марк Джейкъбс, Стела Маккартни, Давид Кома, Ком Де Гарсон в главната роля заиграват точки и кръгчета – от ситни и стройно подредени, през едри и хаотично прикрепени, ние сме ненаситни за още от тях.



И ако в миналото с тях се е играело по строги правила, днес имаме повече свобода от всякога да боравим с комбинирането им.

Полка точките обичат смелите: опитай да ги комбинираш с разнородни принтове. От Гучи ни показаха как смесват ситните точки върху ефирна копринена блуза със змийския принт на пола. И ако ти се струва, че тази идея не бива да излиза отвъд страниците на списанията, ние те насърчаваме да експериментираш с различни по размер точки, а любимата ни кръстоска на точки е с райе.



Точките са благосклонни и към начинаещи – избери си един точков аксесоар за акцент и се запознай с тях без притеснения дали си улучила мярката.

Ние се потопихме „ в точките” и си припяваме: „Itsy bitsy teenie winnie yellow polka dot bikini…”



 

More Shopping