Следва

От първо лице: 57 дизайнера за своите Пролет 2024 колекции

Клинове all around - как и с какво ги носим тази есен

Нещо (много) повече от спортно облекло 

Shopping преди 6 месеца

Има едно модно ревю, което до толкова се е забило в съзнанието ни, че силуетите му ни преследват дори и на сън. Говорим за есенно-зимния подиум на Miu Miu за 2023 година, който се превърна в повратен момент за чудесно странния стил, характерен за марката. На ревюто видяхме модели с разрошени коси, носещи необичайни кристални бикини върху прозрачни чорапогащи и клинове, съчетани със суичъри, якета и палта.

Miu Miu RTW Fall 2023

Miu Miu RTW Fall 2023

Модните заявления на Miu Miu предопределиха начина, по който носим клиновете тази година. Визиите им са едновременно ексцентрични и луксозни с лека нотка на обикновеност. С тях се обличаме, когато спешно трябва да си купим мляко от близкия магазин, или когато отскачаме за бърза вечеря до любимия квартален ресторант. Бъркотия от висша мода, ежедневно обличане и творческа креативност - това е тенденцията, която Miu Miu създаде, а останалите брандове довършиха.

След Prada-та за млади, и Ferragamo преоткри лекотата на обикновеността. Във втората колекция на Максимилиан Дейвис като креативен директор на бранда, клиновете са дотолкова обикнати, че ги вклюваме и в деловите аутфити.

Ferragamo RTW Fall 2023

А ревютата на Saint Laurent и Schiaparelli, представящи ready-to-wear колекциите на двете модни къщи, допълниха този трикотажен разкош с луксозни елементи, сред които пищни копринени блузи, фини плетива и много високи токове (вижте още: "Пише го на блейзъра ми?" или как модата се вдъхнови от литературата в колекции Есен 2023).

Saint Laurent RTW Fall 2023

Schiaparelli RTW Fall 2023

Няма по-подходящ момент от настоящия, за да изпробваме клин тенденцията. Предполагаме, че и вие като нас вече имате всичко необходимо, за да я пресъздадете, но ако се нуждаете от доза вдъхновение за това как да стилизирате клинчетата така, че да паснат дори на обстановката в офиса, следва тематичната ни галерия >>>

Уикенд униформа

Miu Miu RTW Fall 2023

Точно това е визията, която не спира да ни преследва откакто я видяхме за първи път на ревюто на Miu Miu. Тя не отбягва простотата на клиновете, а я подчертава. Нейната тайна се крие в семплото излъчване и стратегическото напластяване на дрехите: бяла тениска, черен пуловер, сив суичър с качулка с цип, загърнати от дебело вълнено палто.

S Max Mara, 775 евро

Gap, 44 лева

COS, 175 евро

Toteme, 200 лева

Кодова дума: бизнес шик 1

Saint Laurent RTW Fall 2023

Копринената блуза никога никого не е разочаровала, а когато си има и широки, бухнали ръкави, като на подиума на Saint Laurent, се получава красива симетрия с финеса на клина и цялостната визия придобива нотка на финес. За да подсигурите хармоничното съчетание между коприна и плат, добавете фин колан от естествена кожа и остри обувки с високи токчета (вижте цялата колекция: Saint Laurent Fall 2023, READY-TO-WEAR).

Elie Tahari, 413 лева

Banana Republic, 56 лева

Theory, 399 лева

Manolo Blahnik, 1,448 лева

Монохромна магия

Ferragamo RTW Fall 2023

Облеклото в един и същи нюанс, от главата до петите, неизменно и безотказно прави отлично впечатление. Ferragamo заложиха на бежовото и показаха колко много може да каже и покаже този неутрален цвят, комбиниран като клин, късо яке и отворени обувки. Чувството да експериментираш с цветовата гама е прекрасно, а в случая с един цвят за всичко и напълно безрисково. 

Banana Republic, 170 лева

Vince, 590 лева

Boden, 170 лева

Ferragamo, 2060 евро

Клинче + Жилетка = BFF

Schiaparelli RTW Fall 2023

Шоуто на Schiaparelli за Есен/Зима 2023 представи характерния за марката сюрреализъм като достъпен, освен авангарден. Особено ни допадна визията от черно поло, ватирана жилетка с акцентни златни копчета и нестандартна кожена чанта. Вероятно вече имате няколко, ако не и всички необходими елементи в гардероба, за да я пресъздадете (вижте още: Адел и Schiaparelli - висш пилотаж в елегантността).

Nili Lotan, 1818 лева

Alex Mill, 246 лева

Girlfriend Collective, 75 евро

Парти привкус

Gucci RTW Fall 2023

Предложението ни тук не е за минималистите, но ще допадне на смелите. Визията е от ревюто на Gucci и разказва ясна история: събота сутрин е, имате отчаяна нужда от кафе, обличате дрехите от петъчното парти и изтичвате до близкия магазин за спасителната напитка (вижте цялата колекция: Gucci Fall 2023, READY-TO-WEAR и шестте големи странности от първото ревю без Алесандро Микеле).

Stand Studio, 570 евро

Helmut Lang, 293 лева

Isabel Marant, 455 евро

Aeyde, 189 лева

Кодова дума: бизнес шик 2

Alaïa RTW Fall 2023

Saint Laurent не са единствените с предложение за бизнес визия, включваща заветните клинове. Alaïa знаят как да накарат една толкова проста комбинация като клин и блуза да стане изискано работно облекло. Лесно за пресъздаване, изключително ефектно, удобно.

L'AGENCE, 390 евро

Alaïa, 550 евро

J. Crew, 257 лева

Toteme, 656 евро

Кодова дума: бизнес шик 3

Blumarine RTW Fall 2023

Шикозният потенциал на костюмите ни бе демонстриран от Blumarine. С тъмносив клин и кореспондираща цветово горна част, включваща топ и блейзър, тази неформална, но подходяща за офиса визия предлага удобен и изискан професионализъм в есента на 2024-та.

BEARE PARK, 402 евро

 

WARDROBE.NYC, 380 лева

Larroudé, 631 лева

Кожа!

Isabel Marant RTW Fall 2023

Когато се съмнявате с какво да комбинирате останалото, коженото яке винаги е добра идея - придава острота и създава усещане за завършеност. Комбинираме го с поло и удобни обувки и сме готови за работа (вижте още: Като броколи, риба, дакел и къща - най-готините чанти от ревютата за Пролет/Лято 2023).

Patrizia Pepe, 325 евро

By Malene Birger, 261 евро

Akris punto, 878 лева

Manolo Blahnik, 695 евро 

More Shopping