Следва

Дънков Брад Пит, не за филм, а защото това е голямата мъжка тенденция

Като броколи, риба, дакел и къща - най-готините чанти от ревютата за Пролет/Лято 2023

Някои много модерни жени от известно време насам загърбват чантите като основен аксесоар и придружават тоалетите си само с портмоне или дори без нищо в ръцете. Ние - не! 

Fashion преди 1 година

Още повече, че видяното на приключилите миналия месец Модни седмици в Париж, Ню Йорк, Лондон и Милано в частта ЧАНТИ е толкова прекрасно за следващите Пролет и Лято, че и да искаме да спестим, устоявайки на изкушението, отсега знаем, че ще ни е трудно. От изящни мини до масивни макро, за Пролет/Лято 2023 г. получаваме от дизайнерите чанти във всякаква форма, размер и вариация по тема - някои, меко казано, по-необичайни от други. Четирите седмици на модата показаха, че дизайнерите приемат думата „чанта“ извънредно сериозно или напълно несериозно, жонглирайки с чувството за хумор, собственото си и нашето.

И така, всякакви апликации, блестящи детайли, кристали и мъниста са налице, редом до условната "мърлявост" и "безформеност", характерна за модата преди 20-ина години - в началото на века. Виждаме тенденциите, така разказани, при Diesel и Tom Ford. Алтернативно, остри шипове и капси, напомнящи за пънк и готик субкултурите, доминират любимия ни аксесоар при Acne Studios и Versace.


Louis Vuitton

Особено на ревютата на Седмицата на модата в Милано, италианските етикети с богато културно наследство и млади креативни директори начело дадоха супер свеж облик на класическите форми и кодовете на съответната модна къща. Максимилиан Дейвис превърна символа Gancini на Ferragamo в лайтмотиви, докато Матю Блейзи реши да наблегне на макси ръчно тъканите кожени чанти в Bottega Veneta. Следвайки тенденцията на големи чанти, Coach също предлагат масивни чанти с привкус от 70-те.

Постпандемичното настроение за комфорт и стил е очевидно в броя на неструктурираните чанти със свободни силуети, показани на пистите. Дизайнерски къщи като Dior и Isabel Marant дебютират с плетени чанти в неутрални тонове, изобилстващи от сложна ръчна работа. Плюшени и пухкави ръчни чанти видяхме в ръцете на моделите на Molly Goddard и Victoria Beckham – популярна текстура за чанти и сред посетителите на шоутата по улиците.

Най-голямата изненада този сезон? Чанти, които вървят по тънката граница между артистичност и функционалност. По-игривите колекции – на Louis Vuitton, Simone Rocha, Thom Browne – извличат печалба от идеите си за чанти за багаж, солидните количества перли, дакелите и къщите за кукли вместо чанти. Ако оставим настрана багетите на Fendi, дори рибата и броколите се превръщат в ръчни аксесоари при JW Anderson и Collina Strada.

View Sofia систематизира най-добрите дизайнерски чанти, които се появиха на пистите тази есен, за да ги носим с радост и песен на уста през Пролет/Лято 2023 (четете още: Trends: Spring/Summer 2023) >>> 

1. Diesel

2. Tom Ford

3. Versace

4. Ferragamo

5. Bottega Veneta

6. Coach

7. Isabel Marant

8. Chloe

9. Christian Dior

10. Molly Goddard

11. Victoria Beckham

12. Balmain

13. Louis Vuitton

14. Thom Browne

15. Simone Rocha

16. Louis Vuitton

17. JW Anderson

18. Collina Strada

Acne Studios

More Fashion