Следва

Том Форд и H&M? Молим се слуховете да се окажат истина

Блясък и светлина в новата колекция на Paco Rabanne

Tова е първата колекция на Маниш Арора за Paco Rabanne, за чийто нов креативен директор той бe...

All fashion преди 12 години

Това е първата колекция на Маниш Арора за Paco Rabanne, за чийто нов креативен директор той бе избран. Дрехите са за  Пролет/Лято и, казано накратко, просто спряха дъха ни.

Той реинтерпретира жената като "жена светлина" (Femme Lumiere) - носителка на новото и бъдещето, тя не робува на дрехите си, а напротив - те й помагат да се чувства още по-свободна. Тя обича модата, която отговаря на живота, тялото и страстите й. За тази колекция Арора търси вдъхновение в съвременното изкуство, архитектурата и природата, всичко това в синхрон с женската фигура. Светлината и технологичният лукс са навсякъде - ексклузивните платове са обогатени с оптични ефекти, която прави още по-силно цялостното впечатление за извънземна феерия.

Дизайнерът умело борави с непреходни модни образци, на които обаче вдъхва нов живот чрез неочакваните обеми и форми. От брокатените повърхности до лъскавата змийска кожа - блясъкът е навсякъде. Жената-светлина е буквално отразена в дрехите си.

Макар да е радикално иновативен, Маниш Арора все пак остава напълно верен на Paco Rabanne концепцията. Колекцията е визионерска, страстна и впечатляваща, създадена, за да руши бариери.
 

More All fashion