Следва

Хидратация на кожата. Три безкомпромисни продукта

Бретон, злато, мед и шоколад, лек и нежен грим. Stephan и L'Оreal показаха тенденциите в косите и грима за чаканата пролет

Stephan, любимите стилисти зад сцената на фотосесиите на ViewSofia, които добре знаеш, че са водеща френска ...

Beauty преди 12 години

Stephan, любимите стилисти зад сцената на фотосесиите на ViewSofia, които добре знаеш, че са водеща френска марка за обучение на фризьори и развитие на фризьорски центрове, направиха в партньорство с L’Oreal Professionnel и L'Oreal Paris специален ден на модата в София.

В един обичаен работен понеделник водещите коафьори, гримьори и френската марка продукти за коса представиха най-важните тенденции в прическите и грима за пролет/лято 2012, сезонът, който чакаме още през есента. Всички се случи в чудесна артистична атмосфера с вечерен haute coiffure спектакъл, наречен „Кабаре”.

На сцената излязоха коафьорът Васил Михайлов, Емануел Сентенак - артистичният директор на Stephan за цял свят, гримьорът на известните - Кирил Чалъков, и още стилисти от академия Stephan.



Извън кутюрните архитектурни коси, от академия Stephan апелират за връщане към натуралното, естествено падащи коси и НЕ на обема. Това ни говореха креациите на стилистите фризьори в представянето на салонните им прически. Също и изчистен контур и леки текстурирани краища. Цветовете са обезателно два, а за предпочитане е дори да бъдат контрастни. Перфектна комбинация е топлото със студеното русо. Бретонът този сезон е задължителен и пада под нивото на веждите.



И все пак доброто подстригване и техниката на работата с цветовете е най-важното за Stephan. Отправната точка е, че всички визии за 2012 година са лесни за поддръжка след излизането от салона и са разработени специално с идеята прическата да бъде практична и да се поддава на трансформации.

Предвижда се и златна и мека пролет. Цветовете на косите са комбинация между медно и златисто перлено до всички разновидности на шоколадовото.

Емануел Сентенак не пропусна да разкаже за тенденциите в мъжките прически. Господата е най-добре да заложат на добре стилизирана коса, която е адаптирана към формата на лицето. Хубаво е белите коси да се покриват, но по напълно естествен и незабележим начин. Защото вярваме в думите на Васко Василев по време на един епизод от XFactor, че истинските мъже не боядисват косите си.



За грижа през зимният сезон от Stephan препоръчват L’Oreal Mystic Oil, a за 20-те щастливки, които вече го притежават от играта на ViewSofia това е страхотна новина.



Кирил Чалъков ни разказа за красотата на грима. Хубавата новина е, че в несесера ни трябва да присъства очната линия. Обожаваме я както в класическата тънка линия така и в по-плътния й вариант с подчертани вежди. Кожата е чиста, нежна, бебешка, с розов руж. Цветът на устните е или наситено червено или бледите нюанси в стил „голи усни”.

Висшата мода във фризьорството подкрепиха и Renault, Банка ДСК и Corset Superslims.

More Beauty