Следва

И ти ли миеш косата си с балсам, дарлинг!

Гениалните прости неща: тези 5 маски за лице

DIY с приятен бонус: всички съставки са във вашия хладилник.

 

Face преди 2 седмици

Обичаме маските за лице, защото са страхотни за облекчаване на стреса в края на работния ден: нормализират функцията на порите, намаляват пигментацията и се борят с други неприятни проблеми по кожата.

За щастие вълшебната и здравословна смес за лице у дома е мисия възможна, от съставки, които повече от често са налични в хладилника ни. Киселото мляко ще подсили ефектите на любимите ексфолианти, медът е най-добрият приятел в борбата с бактериите, причиняващи обриви, а какаото на прах е полезно, ако целта ни е кадифена, блестяща кожа.

Безкрайно удобни за направа и ползване, тези домашни маски са идеалното допълнение към рутинна грижа за красотата, точно както препоръчва експертът, който се грижи за феноменалната кожа на Марта Стюарт. Следва набор от прости композиции на маски за лице, които да тествате още довечера. 

1. За хидратация и подхранване

Съставки:

  • ½ авокадо
  • Мед - 1 с.л.
  • Овесени трици - 1 шепа
  • Задръжте за 15 минути

Как работи:

Изглежда като комплект за закуска на снимка, но когато смесите и пасирате тези съставки заедно, получавате супер подхранваща маска за лице. Медът ще помогне да се запази влагата в клетките на кожата, но няма да я направи мазна.

Ако кожата ви има белези, ожулвания или други увреждания, съветваме да масажирате старателно кожата на лицето си с маската. Медът има и регенеративни функции и ще помогне за заздравяването на малки рани по повърхността на кожата. Въпреки това не прекалявайте: медът е алергенен продукт и ако има най-малко съмнение за имунна реакция, по-добре е незабавно да преминете към следващата точка от нашия материал или да се консултирате предварително с вашия дерматолог.

Овесените ядки са специален компонент в маската. Те ще помогнат за дълбоко овлажняване на кожата, насищане с полезни вещества, успокояване и омекотяване.

Също така, не забравяйте за половинката авокадо: благодарение на супер-питателните масла в състава си, натрошеното авокадо ще помогне да забравите за сухата кожа и ще я направи почти копринена. Ако нямате авокадо под ръка, заменете го с три супени лъжици мляко. Съдържа млечна киселина, която ще помогне за нежното почистване на лицето и ще намали интензивността на текущите раздразнения.

2. За изравняване на тена

Съставки:

  • Натурално кисело мляко - 1 супена лъжица.
  • Мед - 1 с.л.
  • Куркума на прах - 1 супена лъжица.
  • Задръжте за 10 минути

Как работи:

Всичко, от което се нуждаете, е да смесите изброените съставки до относително хомогенна консистенция. Подобно на прясното мляко, киселото мляко е богато на млечна киселина, която ще помогне за видимо стягане и озаряване на тена. Медът ще овлажни кожата, а куркумата е верен съюзник в борбата с пигментацията. Това е идеална маска за тези, които вече са се показали навън в слънчевите следобеди и са на няколко слънчеви бани.

3. За блестяща кожа

Съставки:

  • Какао на прах - 1 супена лъжица.
  • ¼ папая
  • Екстракт от алое вера (или гел с екстракт) – 1 изстискване
  • Задръжте за 15 минути

Как работи:

Поставете и трите съставки в купа, разбъркайте и оставете да престои 7-10 минути. След това нанесете върху лицето, предварително щателно почистено. Ако се съобразите с това малко изискване, ще получите максимална полза от маската: тя ще подобри микроциркулацията в тъканите на кожата и ще я направи по-плътна и визуално повдигната.

Всичко това е благодарение на съставките на маската, нито една от които не препоръчваме да изключите от състава на продукта. Алое вера е пълен витаминен комплекс: A, C, E, B1, B2, B3, B6 и дори B12 - всичко това е в един екстракт. В комбинация с папая, която е богата на почистващи кожата ензими, тази маска ще осигури нежно, но дълбоко почистване.

4. Срещу разширени пори

Съставки:

  • Яйчен белтък - 1 бр.
  • Мед - 1 с.л.
  • Лимонов сок - 1 изстискване
  • Задръжте за 15 минути

Как работи:

Яйченият белтък и лимоновият сок имат стягащи свойства и следователно представляват идеалната формула за маска, ако искате да направите кожата си по-стегната и гладка: след нея порите ще се свият забележимо. Между другото, тази маска може да се използва редовно преди нанасяне на грим. Тя ще овлажни кожата и ще ви освободи от всякакви неприятни усещания, така че гримът да бъде възможно най-близо до идеалния.

5. Против омазняване

Съставки:

  • ½ авокадо
  • ¼ краставица (минете през блендер)
  • Задръжте за 15 минути

Как работи:

Тази маска има охлаждащ ефект и ще остави кожата чиста и свежа. Както знаем, краставицата съдържа много вода, която ще овлажни в дълбочина, както и витамин С, който ще намали интензивността на възпаленията или обривите.

Авокадото ще поеме регулацията на мастните секрети в кожата, а олеиновата киселина в състава му ще спре възпалителните процеси и ще изглади фините бръчки (прочетете още: Ойлинг, скин-сайклинг, слъгинг: най-новото в личната beauty грижа).

Какво е важно да запомните, преди да се увлечете с приготвянето на маски у дома:

  • Някои вещества, като ябълчна и лимонена киселина, не могат да се нанасят върху кожата в чист вид: първо трябва да се смесят с други компоненти. Ако не се лекуват, те могат да направят кожата по-чувствителна към слънчевата светлина.
  • Използвайте само пресни съставки за приготвяне на маски, в противен случай съществува риск от развитие на друг набор от кожни проблеми в допълнение към съществуващите.
  • Винаги тествайте готовата маска за кожни реакции преди пълно нанасяне, за да избегнете неприятни изненади под формата на обриви и алергии.
  • Използвайте маската в деня, в който я приготвите, или най-добре не по-малко от час след смесването на всички съставки.

 

More from View Sofia

Техни величества шийт маските и как да усилим ефекта им допълнително

Face преди 1 година

Лично ние обожаваме да ги лепим по лицата си - лесно е, приятно е, работи. Всеки път обаче ни напада мисълта - толкова ефективни ли са, колкото обещава опаковката (и си внушаваме с лекота) или има още какво да се желае. Винаги може още, гласи отговорът, на който днес даваме конкретика - следват начините да увеличим ефективността на спасителните текстилни маски за лице >>>   

More Face