Следва

Bal d'Afrique: най-чистото ухание на Byredo

Селена Гомес за ботокса, откровено

Bravo! 

Face преди 3 месеца

През последните седмици, мис Гомес е постоянно под прицела на интернет троловете, било то заради външния вид на новия ѝ приятел или заради промените в нейния собствен облик. Последното хейтърско обвинение срещу нея е, че “имплантите в бузите бъркат в мозъка ѝ”. Певицата обаче не се гневи, а отговоря по възможно най-забележителния и спокоен начин на нападките: "Хахахаха, имам ботокс, bb girl."

Неприятната забележка към 31-годишната Селена ни напомни, че неинвазивните естетични процедури са навсякъде около нас, но никой никога не си признава, че прибягва към тях. Стигмата е голяма сама по себе си, а що се отнася до известните личности, тя придобива неописуеми измерения (четете още: Какво е Daxxify и ще ни осигури ли трайна младост, както твърдят).

Именно затова не бива да се учудваме, че известните жени твърдят, че тайната на вечната им красота е пиенето на много вода, здравословния начин на живот и медитацията, но не и опита на техния естетичен хирург. Признанието на Селена, че е използвала ботокс, за да съхрани свежия вид на лицето си, деликатно напомня, че дори най-добрата и скъпа грижа за кожата не може да премахне всяка бръчка или да се противопостави на естествения ефект на времето.

Гомес би била прекрасна и без ботокс, но решението ѝ да признае, че инжекциите са част от рутината ѝ, е малка стъпка към премахването на нереалистичните стандарти за красота. Нейният пример показва, че няма нищо лошо в козметичните процедури, филъри и подобрения и трябва да се чувстваме комфортно да признаем, че сме се възползвали от тях. 

More Face