Следва

Виктория Бекъм за парфюма си: „Suite 302 е любовното ни писмо с Дейвид до Париж”

Ах, този бич: тъмните кръгове около очите, видове и лечения

Знаете, виждали сте, чели сте, че не всички тъмни кръгове са еднакви, нали? И че само сънят не може да ги реши? Нека видим какви са различните видове тъмни кръгове, причините да се появяват и как да се погрижим за проблема.  

Face преди 1 месец

Тъмните кръгове ни придават, неприятно, но факт, уморен вид. За разлика от общото вярване, че добрият нощен сън е това, което е в състояние да ги премахне напълно, това не е така, а причините, доста многобройни, определено надхвърлят липсата на почивка. Тъмните кръгове могат да възникнат от много и различни фактори. Например, може да е налице генетична обремененост. Тези с родители, които имат тъмни кръгове около очите, са доста склонни да ги развият по-късно в живота.

Зоната около очите, като най-тънката и чувствителна част на лицето, може да претърпи промени поради лоши навици като недостатъчен сън, небалансирано хранене и липса на хидратация на кожата. Така че, вместо да се чудим как да спим повече, или да избираме импровизирани решения, е важно да идентифицираме конкретната причина за нашите тъмни кръгове. Само така ще съумеем да изберем най-ефективното лечение за всяка ситуация.

Пигментни тъмни кръгове

Какво представляват те? Пигментните тъмни кръгове имат кафеникав цвят и се причиняват от натрупването на меланин в областта на очите. Меланинът е пигментът, отговорен за цвета на кожата.

В този случай тъмните кръгове могат да се третират с пилинг, който изсветлява зоната под очите. Друг чудесен вариант са пикосекундните лазери, които генерират механичен ефект, способен да причини микрофрагментиране на меланина, който след това се елиминира от тялото. Избелващата козметика също е чудесен вариант за третиране на пигментни тъмни кръгове. Също така е важно да избягвате навика да търкате прекомерно очите си. Причината? Ако се извършва постоянно, това движение може да доведе до локално възпаление с последваща поява на постинфламаторна хиперпигментация и потъмняване на околоочния контур.

Дълбоки или черни тъмни кръгове

Дълбоките тъмни кръгове са причинени от генетични причини, промени в лицето или намаляване на мастната част в зоната около очите (поради прекомерна загуба на тегло или стареене). Резултатът е появата на дълбок тъмен кръг под очите, който придава на лицето уморен вид.

Когато се намеси генетиката или намаляването на мастната тъкан, решението може да бъде запълването на зоната с хиалуронова киселина, тъй като тя е способна да възстанови обема й, едновременно перфектно хидратирайки я. 

Съдови тъмни кръгове

Съдовите тъмни кръгове, характеризиращи се с лилав или синкав цвят и придружени от подуване в областта на очите, често са причинени от умора и стрес. За правилното им лечение се препоръчва мануален дренаж или използване на козметика, която стимулира кръвообращението.

За да премахнете замърсяванията и мъртвите клетки от зоната около очите, можете да подхраните и хидратирате зоната с HydraFacial лечение, неинвазивен метод за почистване на лицето, който действа като хидродермално избелване на зоната, благодарение на писалката с вакуумен ефект.

Мастни торбички

Мастните торбички под очите са свързани с отпускането на орбикуларните мускули и връзки. Би било добре да се направи операция с микрофокусиран ултразвук, който генерира топлина за реструктуриране на отпуснатите тъкани и стимулиране на производството на нови влакна в лицевите мускули.

В по-тежки случаи блефаропластиката е операция, показана за отстраняване на излишната кожа и мастни торбички в клепачите. Тази процедура предлага възможност за препозициониране на структурите или запълване на сулкусите, ако е необходимо. Пластичните хирурзи предлагат на част от пациентите си пренос на мазнини в тази област на лицето, за да се запълни локалната загуба на тъкан и да се постигнат по-естествени резултати, когато има достатъчен обем тъкан около очите.

Смесени тъмни кръгове

Смесените тъмни кръгове са най-често срещаният проблем и се появяват, когато има комбинация от различни видове тъмни кръгове. За борба със смесените тъмни кръгове най-добрата стратегия е да се комбинират различни лечения в зависимост от нуждите на пациента.

More Face