Следва

#ViewSofiaXMASGiveaway DAY 24

Bal d'Afrique: най-чистото ухание на Byredo

Има един парфюм, който всяка година споменаваме кога свенливо, кога твърдо, в писмото си до Дядо Коледа. Да, става дума за Bal d'Afrique на Byredo, който има най-страхотното ухание на току що погалено от топла вода и сапун тяло.   

Beauty News преди 4 месеца

Интересът на хората към този парфюм ни най-малко не е случаен. Всеки, който носи "Африканския бал" се чувства много близък с всеки друг, който ухае на същото. „Ясна и чиста миризма“ е една от характеристиките на парфюмите, които хората търсят най-много, а също и израз, който често използваме, когато описваме серията парфюми Bal dАfrique.

Този класически аромат "на чисто" ни кара да се отпуснем и прави умовете ни спокойни, мирни и съзерцателни. Миризмата е емоция и спомен, така че „ароматът на чисто“ въздейства по идентичен начин на духа ни. Обикновено се асоциира с деликатния аромат на перилен препарат или друхо ухание с деликатни цитрусови нотки, най-често свързан с подсъзнателните спомени от детството.

Bal d'Afrique, който Виктория Бекъм признава, че използва много често, скъп и траен аромат, който все пак е доста различен от обичайната "чиста миризма". Ухае на току-що измита кожа и лек прахообразен сапун за пране, но с добавени дървесни и цитрусови нотки. Както всички останали аромати на Byredo, и този е невъзможно да се категоризира еднозначно. Тъй като всички парфюми на шведската компания не правят разлика по пол или възраст, универсалният анализ е невъзможен, така че можем просто са го опишем като неочаквано чист аромат.

Парфюм, който носи изцеление на сърцето

Bal d'Afrique е създаден от Бен Горам, основателят на Byredo, вдъхновен от пътуване на собствения му баща до Африка. Това е почти първият аромат, представен от Byredo, съчетаващ ароматите на нероли, лимон, теменужка, мускус, кехлибар, ветивер и кедрово дърво. „Когато създадох този парфюм, бях обсебен от предаването на спомени чрез аромата“, казва Бен Горам. По този начин е създаден "Балът", който надскача концепцията на съществуващите до този момент чисти аромати. Трудно е да се определи на какво точно мирише, но всеки, който си пръсне от този парфюм, ще усети успокояващотому въздействие.  

Какво казват хората за Bal d'Afrique

В честни ревюта онлайн четем, че някои хора свързват аромата изцяло с детските си дни. Други пишат, че ухае на релаксиращ душ, а трети, че им напомня за училищна ваканция. Едно от ревютата на сайта за парфюми Fragrantica говори за неговата сила на духовно ниво: „Това е емоционален аромат, който ви отвежда у дома, където и да сте. Парфюм, който ви защитава, храни и ви кара да искате да го прегърнете. Парфюм, който винаги искате да носите. Чиста магия.” Откриваме го на официалния сайт на бранда, както и при оторизираните представители на Байредо из целия свят. Струва около 400 лева за 50 мл. 

 

More Beauty News