Следва

Късо, à la garçonne: момчешките прически пак хит

The best of beauty от Седмицата на висшата мода в Париж 2024: галерия на най-добрите грим и коса

Гримът е цар във висшата мода, точно както скъпоценните тъкани, от които тя се прави. Освен това, добре направен, той изглежда като изящна скъпоценност сам по себе си. 

Beauty News преди 2 месеца

В Седмицата на висшата мода в Париж 2024, която проследихме детайлно, всички погледи бяха насочени към дрехите, което е съвсем логично. В края на краищата те са цялата причина, поради която модната индустрия се стоварва върху Париж в тази съдбовна седмица на януари, всяка година, почти без изключения. С невероятните дизайнерски шедьоври, поставени в центъра на спектакъла, можем да бъдем накарани да вярваме, че всички акценти по лицата на моделите, които представят създадените от ателиетата сложни визии, са там само за да обслужат своите шивашки двойници.

Въпреки че със сигурност го правят, това не означава, че прическата и гримът, които виждаме по модните писти, не разказват собствени истории. От най-необичайните и смели визии до минималистичните и естествени изяви, красотата от ревютата висша мода Пролет 2024 определено залага трендове за цялата година напред.

В шоуто на Симон Роша и Жан Пол Готие (двамата колаборираха за тазгодишното ревю на Jean Paul Gaultier), лицата бяха украсени със скъпоценни камъни като дрехите, които са толкова характерни за Роша, с диаманти и скъпоценни камъни, имитиращи сенки за очи и червило, говорейки за смела женствена сила, която придружаваше цялата колекция, издържана в розови тонове. На пистата на Schiaparelli, творческият директор Daniel Roseberry избели веждите и приглади косите, за да акцентира на драматизма в своя разказ за човека срещу машината, извънземното срещу човешкото и пр., като косата и гримът подействаха като празно платно, за да заблести модата като център на историята.

Виржини Виар изследва безкрайните вариации на момичешкия стил отвъд колекцията й за Chanel в бюти решения, които се фокусират върху популярната тенденция за свободно падаща коса, сякаш неминала през сешоар и нанесено обилно количество прашен розов хайлайтър. След това в Maison Margiela, най-занаятчийската от всички "висши" колекции, гримьорката Пат Макграт превърна моделите в реални порцеланови кукли, среща на фантазия и прецизност, която не просто подкрепи колекцията, но я завърши безумно добре. Ясно е, че ако миналата седмица ни научи на нещо, то е, че моливът за очи и четката за коса са също толкова инструменти на висшата мода, колкото шифонът и кожата.


Schiaparelli


Chanel


Maison Margiela


Giambattista Valli


Christian Dior


Jean Paul Gaultier


Fendi


Giorgio Armani Privé


Giambattista Valli


Maison Margiela


Robert Wun


Valentino


Christian Dior


Chanel


Jean Paul Gaultier


Robert Wun


Schiaparelli


Valentino


Maison Margiela


Robert Wun


Giambattista Valli


Christian Dior


Jean Paul Gaultier


Schiaparelli


Giorgio Armani Privé

More Beauty News