Следва

Всичко за проблематичната (но секси) Mob Wife естетика, a la Кармела Сопрано

Седмица на висшата мода в Париж: Schiaparelli Spring 2024, галерия

Даниел Роузбъри изследва връзката между технологията и творчеството.
 

Runway преди 3 месеца

Модата, която Schiaparelli създава, е невъзможно да бъде подмината, първо защото е безкрайно артистична, и второ защото Зендая се появи в тяхна рокля със сатенен шлейф, която просто ни остави без думи. Без съмнение Елза Скиапарели би се гордяла с творенията на Роузбъри, още повече след Седмицата на висшата мода в Париж.

Даниел споделя, че основната идея зад колекция Пролет/Лято 2024 е да отговори на въпроса: “Какво могат да правят хората, което изкуственият интелект не може?”. Първият отговор, вплетен в моделите е, че да бъдеш човек означава да мечтаеш, да бъдеш прикован към земята, но да искаш да достигнеш непознатото в космоса. Поради тази причина, атмосферата на ревюто се допълва от музика от "Пришълецът" на Ридли Скот, от "Опенхаймер" на Кристофър Нолан, както и от частта "Юпитер" от сюитата "Планетите" на Густав Холст.

Вторият отговор на това какво могат хората, което изкуственият интелект не може, Роузбъри открива в модата от кутюр, която създава. Поредицата от вечерни рокли, показани в самия край на ревюто, говореха на език, който AI може би никога няма да овладее - на езика на красотата и естетиката. Именно висшата модата е показателят, че изкуственият интелект не е толкова съвършен и Роузбъри добре осъзнава този факт. Цялата сюреалистична колекция е в галерията ни >>>
 

More Runway

Седмица на модата в Париж Есен/Зима 2024: простата гениалност на Miu Miu

Runway преди 1 месец

Не знаем как, но Miuccia Prada не спира да ни учудва, впечатлява и вдъхновява с желанието си да разглоби всяка колекция и всеки тоалет, независимо дали в Prada или Miu Miu, на неговите зъбчета и компоненти.