Следва

Седмица на висшата мода в Париж: Schiaparelli Haute Couture 2024

Всичко за проблематичната (но секси) Mob Wife естетика, a la Кармела Сопрано

Официално съобщение: минимализмът е мъртъв, максимализмът на мафия съпругите е новото черно

All fashion преди 3 месеца

Трудно е да се определи кой точно е катализаторът за ренесанса на mob wife естетината, но той се появи в тандем с честването на 25-ата годишнина The Sopranos. И честно казано, стилът с много животински принтове и завидни количества спирала - до болка познат особено тук, на Балканите - има секси енергия; винаги ще има място за минималистичната любима на всички естетика, но има какво да се каже за радостта от яростните, максималистични идеи - особено през зимата. След години властване на „clean girl" естетиката, тази зима интернет отново разпали любовта си към декадентския стил. Хаштагът #mobwife в TikTok има близо 120 милиона показвания (много от които обясняват тънкостите на естетиката) и има над 16 000 публикации с #mobwife и #mobwifestyle в Instagram:

Една примерна mob wife има леко вещерски маникюр, в идеален случай френски, и не търпи нищо, което губи времето й, в стилов аспект. Тя е облечена в златни бижута, носи цяло стадо животински щампи и се облича в ежедневни плетени дрехи сутрин, когато съпругът й... си върши задачите. Козината и кожените палта са задължителни, разрошената коса не е, а опушените очи се насърчават. Когато се съмнявате, просто потърсете вдъхновение в стила на мафиотските съпруги като Кармела Сопрано, Адриана Ла Серва, Елвира Хенкок и Мона Лиза Вито.

И така, кои са истинските основни елементи на тази естетика? Стилът на мафиотската съпруга изглежда игрив и овластяващ в еднаква степен и не можем да измислим по-добър начин да започнем 2024 г. Запалете по една Virginia Slims и си водете бележки >>>

Много животински щампи

Леопардовият принт, зебровите ивици, крокодилът и змийската кожа властват в дрешниците на съпругите на мафията. Ако искате да сте НЕЯ, бихте се радвали да носите тези нещо като панталон Mugler със змийска кожа, зеброви блузи, леопардови аксесоари и в-с-я-к-а-к-в-и кошуси с jungle краски (още за това по-долу). 

Кожа и кожени палта

Ако искате да изглеждате така, сякаш сте омъжени за опасен мъж, ще имате нужда и от голямо палто, с което да отидете до супер-а или на вечеря в любимо заведение, италианско или френско. Изкуствена или естествена кожа остава ваш избор, важното е да е много топло, защото mob събпругите не разчитат особено на другите си дрехи срещу ужасяващите минусови температури, нали...

Втален бял костюм

Инвестирайте във втален бял костюм, за да покажете на всички кой е шефът, точно както прави Кармела в трети сезон (съчетано с масивна купчина златни колиета). Повтаряме: не носете прекалено голям размер - трябва да е вталено, елегантно и подчертаващо. Искате безупречна изработка, остри ревери, готини копчета. Облечете белия костюм върху корсет и сте готови.

Анцуг

Мда... когато съпругите на мафията не са на работа, те вероятно копнеят за секси маникюр и велурен анцуг. Вече всеки it бранд прави този универсален анцуг, вдъхновен от 2000-те, в поне седем цвята - кафяво (като пура), розово (като бонбон) и ярко червено (като скъпо вино) са опциите, които препоръчваме.

Всичко златно

Това не е стил, който позволява да пестим от бижута, които правят впечатление. Носим по три от всичко, което блести, включително верижки тип рибена кост, стари златни кръстове, инкрустирани с диаманти, масивни златни гривни и огърлици, дори златни шноли и пръстени с грамадни камани.  

Ежедневни, ретро плетива

Само ако имахме по един долар за всеки път, в който Кармела Сопрано носи трикотажно изделие тип "леля ти" или горнище с цип и заострена яка... Обърнете внимание на прилепналите по тялото плетива и се насочете към, например, любимата италианска модна къща Fiorucci за перфектна жилетка с цип от Неапол от около 1979 г.

Слънчеви очила Versace, разбира се

Не на последно място, ще ви трябват няколко богато украсени рамки от Versace, за да играете покер с момичетата. За ваш късмет огромните орнаментирани очила на бранда често са на намаление и ги има в почти всеки vintage магазин. 

More All fashion