Следва

CeraVe - един работещ крем за ръце

SOS: стресирана кожа, как действаме?

Стресът, на който сме подложени толково силно, в безпрецедентната за всички ситуация, се отразява на здравословното ни състояние повече, отколкото можем да предположим.

 

Face преди 3 години

Неминуемо всичко наоколо оказва влияние и върху външния ни вид, с особена тежест - състоянието на кожата. Всеки вид стрес оставя своя отпечатък, все пак кожата е най-големият орган в човешкото тяло и в резултат нивата на кортизол се повишават, което води до възпаление. Възпалението от своя страна обостря всякакъв вид състояния на кожата, с които се борим по принцип - розацея, акне и/или прекомерно омазняване, суха кожа, липса на виталност и блясък. За да спрем задълбочаването на който и да е от тези често срещани проблеми, е необходимо да променим бюти рутината си из основи, елиминирайки ненужното и съсредоточавайки се около стойностното и доказано работещото.

В моменти на стрес дори редовно използваните от нас продукти започват да дразнят кожата, предизвиквайки неприятни реакции, с които не можем да се справим. А ако се опитаме да погледнем от позитивната страна на нещата, то сега е моментът да дадем почивка на кожата си, наблягайки на по-добрата бяла козметика. 

Всяка грижа за кожата започва с почистване, а най-добрата такава - с дълбоко почистване. Мръсният въздух е един от основните виновници за стресираната кожа, затова почистването е от ключово значение. За да работим в посока НАЙ-КРАСИВАТА кожа, която някога сме имали, се доверяваме на любима експертна формула.

Това е старият ни познайник OSMOCLEAN на Institut Esthederm - продукт, който ползваме откакто го нямаше в България и си доставяхме директно от Париж. Невероятно богата, формулата доказано почиства кожата, високоефективно и с видим резултат, като запазва естествения й баланс и стимулира механизмите на самозащита. Тайната на продукта е, че много нежно премахва единствено вредните бактерии, отговорни за нежелание реакции и изменения, без да "пипа" полезното. Това го прави подходящ за употреба и при силно чувствителна кожа.

Двата възхитителни продукта - нежен крем за почистване на порите и озаряваща маска с изглаждащ ефект вървят ръка за ръка, поставяйки основата на красивата кожа. Първата стъпка от грижата - почистващият крем, абсорбира замърсяванията, локализирани дълбоко в порите, благодарение на експертното ноу-хау на френския бюти бранд. Ритуалът сам по себе си е удоволствие, на което се отдаваме веднъж до два пъти седмично за оптимални резултати:

1. Нанасяме малки количества с потупване върху лицето и шията.
2. Масажираме с кръгови движения до получаването на плътна бяла текстура, като избягваме зоната на околоочния контур.
3. Изплакваме обилно с вода.

Нежен крем за почистване на пори 59 лв.

Продължаваме с озаряващата маска с изглаждащ ефект като втора стъпка. Страхотното при този продукт е, че идва с текстура, подобна на крем, без твърди частици и всъщност работи в две посоки - като екфолиант и маска. Активните съставки проникват в сърцевината на клетките, абсорбират излишния себум и елиминират несъвършенствата, следствие на стреса и водещи до повехнал и сивкав тен на кожата.

Озаряваща маска с изглаждащ ефект 69 лв.

От личен опит се кълнем в действието на OSMOCLEAN серията на Institut Esthederm, затова нанасяме почти религиозно и с голямо задоволство изпълняваме стъпките:

1. Подсушаваме добре кожата след изплакването на почистващия крем.
2. Нанасяме плътен, равен слой и изчакваме няколко секунди.
3. Екфолираме с нежни движения в посока от шията нагоре.
4. Повтаряме движенията в зоната на челото и завършваме с лек масаж на околоочния контур, за да изгладим и озарим.
5. Изплакваме обилно с вода.

С почти магичен резултат се радваме на дълбоко почистена и озарена кожа с равномерен тен, по-здрава и идеално подготвена за нанасяне на следващите продукти, тагретирани спрямо специфичните ни нужди - акне, чувствителна кожа и зачервявания, дехидратация.

Магичното дуо OSMOCLEAN на Institut Esthederm е ТУК, както и в отбраната аптечна мрежа в страната, като междувременно не пропускайте възможността да спечелите един от общо трите подаръчни сета, част от страхотната ни Инстаграм игра ТУК.

More Face