Следва

София и Marni - очакването се сгъстява

Обявиха деветимата британски дизайнери, които ще се борят за фонда от 200 хиляди паунда

British Fashion Council, заедно с Vogue обявиха деветте дизайнери, които ще имат възможността да кандидатстват...

All fashion преди 12 години

British Fashion Council, заедно с Vogue обявиха деветте дизайнери, които ще имат възможността да кандидатстват за специалния фонд от 200 хиляди паунда, раздаван всяка година на едно-единствено име в британската мода.

Великолепните млади таланти Jonathan Saunders, Marios Schwab, Mary Katrantzou, Meadham Kirchhoff, Nicholas Kirkwood, Peter Pilotto, Richard Nicoll, Roksanda Ilincic и Zoe Jordan са в категоричния списък с брандове, които ще се борят да получат силния спонсорски старт.

От British Fashion Council споделят, че това са марки, които имат потенциал да се развиват в световен мащаб и са избрани въз основа на най-добри резултати в развитието на британската мода.

Деветте дизайнери са поканени да представят колекциите си пред жури, сред които представители на фонда и спонсори, а начело на модните критици е Алексадра Шулман, главният редакторка на британския Вог.



Пред експертното жури младите ще трябва да презентират как най-добре ще похарчат 200 хиляди паунда, за да развият бизнеса си и да го разширят пазарно в световен мащаб.

Победителят ще бъде обявен през февруари следващата година, макар че, ако бяхме на мястото на Шулман, щеше да ние много трудно да посочим само един сред деветима много талантливи и с голям потенциал дизайнери.

В подкрепа на фонда откликнаха много британски лейбъли, разбира се Burberry, също така Clothing at Tesco, Debenhams, Harrods, Jaeger, Aquascutum, LF Europe, Marks & Spencer, Paul Smith, TONI&GUY, TOPSHOP, VOGUE и Westfield Shopping Towns.

Миналогодишният победител беше Кристофър Кейн, дизайнерът, чиито ревюта днес е гледат от големи модни звезди. И с голямо удоволствие се следят от нас.
 

More All fashion