Следва

Стига вече Алекса на всички корици от септември до август

Петте неща, които НЕ харесахме в модата през изминалата седмица

Преди дни във френския Ел бяха публикувани кадри от ежедневието на Карл Лагерфелд. Само че след като...

All fashion преди 12 години

Първата дама на Сирия предизвика скандал с луксозен шопинг по време на война

Асма ал-Асад – първата дама на Сирия – харчи /като/ за последно, докато народът й пролива кръв всеки ден в гражданска война.

Миналата седмица The Guardian оповести проучване от хиляди имейли, според които Асма с лека ръка пръсва наведнъж приблизително 63 650 долара за бижута, мебелировка, произведения на изкуството и чифт Лобутенки.

В истински шок от подобно нахалство изпаднахме и ние, а вероятно и всеки нормално скроен човек, който в последните месеци е мернал поне снимка или заглавие относно положението в Сирия. Нещата са извън контрол, гинат деца и невинни, а, видиш ли, първата дама, нали е първа, материализира слабостта си към модата, очевидно през широки пръсти.

Отвратително, при това съвсем автентично. 

Лош грим и фотошоп се „лее” от рекламата за новата линия бельо на Кардашиян



Сестрите Кардашиян явно не ги бива в доброто промотиране на продуктите им. И този път, както и при рекламата на линията джинси, които пуснаха в продажба, пак прибягват до употребата на фотошоп.

И то в големи дози. Става въпрос за едноименната колекция бельо на риалити звездите. 

На рекламата Кардашиян са буквално залети с бронзант в големи дози, косите им изглеждат неестествено, а екипът  е прекалил до степен на самозабрава с фотошоп-обработката на снимката. Левите ръце на Клои и Кортни са като добавени посредством анимационен прийом, а талията на Ким е стеснена до неузнаваемост.

Питаме се, освен защо трите грации не си вземат почивка от дизайнерските си инициативите, няма ли кой професионално да ги посъветва как нещата могат да станат по-добре, ако не по-елегантно, поне не толкова тъпо.

Не можем повече Алекса



Алекса Чънг, така симпатичната преди време млада мома англичанка - тв-водеща и модел, гледа замечтано от почти всяка корица в последно време, и от това определено вече ни боли глава.

Преглъщаме я вече поне 3 години, но ескалацията на оползотворяването й е в такъв подем напосладък, че някой трябва да й каже, че иначе симпатичния израз "Колкото повече - толкова повече" може и да е готин за други случаи, обаче за този не е.

Някой ще каже, ами като я канят, що да не ходи? Щото има глава на раменете, затова, бихме казали ние.

Капката на търпението се оказа последна с тази априлска корица на малкото, но добро датско списание Costume, което я е праснало на корица на тематичния си априлски брой, посветен на аксесоарите.

И отново, тя е еднаква. Изглежда точно така полунемощна - полузамечтана
- полунезнамсикакво както на всички до една предишни корици.

Vogue, Elle, L'Officiel, Harper's Bazaar, grrrrrrrrrrr........

Виж къде я заловихме в последните две години>>

Карл в ежедневието - да, ама не съвсем!



Определено не ни хареса глупавата режисура, която са направили в новия брой на френския ELLE на гърба на Карл Лагерфелд.
 

Те публикуваха снимки, които според техните думи трябва да покажат "истинския" живот на 79-годишния дизайнер, но дори и те самите не са си повярвали достатъчно.



В самия текст  Карл сам споменава, че влиза за първи път в супермаркет, което веднага заличава реалистичния характер на статията. Питаме се защо е цялото това напъване да вкарат именития дизайнер в нормални рамки, като именно неговата "лудост" го е направила такъв, какъвто е?
 

Пък и едва ли някой е предполагал, че Лагерфелд би бутал количка между рафтовете в магазина, освен ако по тях няма чисто злато...



Не можем да чакаме и следващата му такава сесия. Този път тя може би ще е свързана с това "Как Карл си връзва обувките?" или "Как Карл използва банкомата?" или "Как Карл хваща метрото?"


"Нямаме търпение..."

Гуинет Полтроу - рекламно лице на шведската маркa Lindex



Някога харесвахме тази жена, може би тогава, когато я свързвахме с нейните кино роли, а не както е днес, като съпругата и майката на децата на абсолютния Аполон - Крис Мартин, вокалистът на Coldplay и нищо повече. После поопъна доста смехотворно лицето си, започна да пише майчински дневник в личен блог и загуби тотално статута си на холивудска звезда.

Сега Гуинет е рекламно лице на Lindex - кeжуъл шведски бранд, чиито дрехи бихме носили с кеф от сутрин до вечер, в офиса и за разходка, или на дълъг път, заради комфорта и простотата им.

Полтроу обаче не одухотворява колекцията, каквато вероятно е била целта на творческия екип, липсват й живота и емоцията, с която да зарази потребителя. Напълно й личи, че почти презира тези евтини дрехи и че, ако имаше как, щеше да си тръгне от снимките на секундата.

Нещата на Lindex ще бъдат пуснати в продажба от утре, надяваме се потребителите да ги оценят, въпреки неточния, според нас, избор на лице.
 

More All fashion