Следва

Ти би ли? Бижута за нокти, вместо маникюр

Питай ме, питай ме: 5 хитри съвета как да задържиш грима върху лицето си на абитуриентския бал

Сигурни сме, че всяка млада жена с нетърпение очаква вълнуващата вечер на абитуриентския си бал. Емоциите на...

Hair преди 12 години

Първо, нека да кажем, че няма грим, който да издържи цяла нощ върху лицето, дори и това да е отнело на гримьора часове. Но е важно да стои на мястото поне през първите два часа от балната вечеря, точно след края на снимките за албума на випуска и няколкото питиета, които ще замъглят трайно и за дълго погледите на съучениците.

Има обаче начин червилото да остане секси изядено върху устните, а фон дьо тенът да не скове лицето с няколко прости хитринки, изпитани от гримьорите на звездите, в случай, че си решила да забъркаш макияжа си сама.

Второ, трябва да знаеш, че най-голямото предимство, когато си на 19, е младостта, не я крий зад пластове грим, който няма да ти отива. Леко и с малки дребни щрихи, хубавото ти лице ще сияе.

1. Почиствай лицето само с гел, не със сапун, и то за правилния тип кожа

Ако гелът е за мазна кожа, а твоята е суха, той ще ускорява процеса на омазняване. За да компенсират сухотата, клетките произвеждат повече себум и резултатът е неприятно лъщене. Ако не знаеш какъв е типа на кожата ти, попитай козметик или дермтолог.

2. За свежа кожа – алое вера

Когато напластяваш няколко вида коректори по лицето си, винаги има опасност да се получи неприятния ефект „маска”. Затова някои гримьори съветват да добавиш капка мляко с алое към течния фон дьо тен, като по този начин ще имаш нужната доза покривен цвят, но не толкова плътен, че да запуши порите. Това е идеално решение за свежа кожа във важната вечер.

3. Как цветът на устните да остане цялата нощ

Във вихъра на страсти и емоции червилото е един от основните герои, които поддържат визията перфектна. Когато обаче горещината от танците и коктейлите е против теб, тогава залогът е фин пласт червило и тогава гланца за устни. Така когато гланца изчезне по някое време, червилото ще остане невредимо.

4. Как да запазим сенките по-дълго на клепача

Когато нанасяш сенки за очи, независимо дали ще са в тон с роклята или не, тогава намокри четката преди нанасяне. По този начин се променя консистенцията им на кремообразна и ще се задържат по-дълго на клепача, отколкото ако са на прах.

5. Винаги имай салфетки под ръка!

Когато усетиш, че горещината става нетърпима и това може да наруши перфектния вид на лицето, тогава намери възможно най-евтината и обикновена салфетка и попий излишната мазнина от лицето си. Това се налага защото скъпите козметични продукти имат понякога допълнителни ароматни масла, които само отежняват положението с лъщенето на лицето. Колкото до използването на салфетката, нужно е просто леко потупване, но не и замазване, просто да отнемеш ненужния себум.

Малките хитрости спестяват на 100 процента излишния стрес.
 

More Hair