Следва

КРАСОТА: Петте неща, които харесахме през изминалата седмица

Кажи „Сбогом!” на грозните татуировки

Разбира се, професионално, бързо, старателно и без ненужна болка

Body преди 11 години

Лятото наближава, а всеки от нас иска да покаже перфектна фигура и най-вече красива и сияйна кожа. Понякога обаче има пречки, които могат да провалят целия сезон и да ни "подарят" единствено ниско самочувствие.

И не, не става въпрос само за досадния целулит, но и за онези мастилени петна, които са пълни със спомени, а някои са дори необмислени. Татуировките, които напомнят за минали емоции, но и дават онзи моментен екстаз, който за жалост бързо отминава. А какво остава после? После просто намираш начин да прикриваш неприятните места и съжаляваш цял живот за тази трайна картинка.

Така беше доскоро. Вече при татуировките няма такова понятие като "завинаги". Вече някои от нас могат да си отдъхнат, защото моментният порив да си направим татуировка, просто заради модата, може да бъде заличен.
Разбира се, професионално, бързо, старателно и без ненужна болка. Никой не би искал вместо татуировка да има белег или бели или тъмни петна.
При бързите темпове, с които се развиват технологиите, и в частност лазерните технологии в естетичната дерматология, е логично горните изисквания да могат напълно да се покрият.

В настоящия момент най-ефективното средство за премахване на татуировки, перманентен грим и някои видове пигментации, са специален вид лазери, наречени Q-switched лазери. Това е сравнително нова технология, като независимо дали пигментът е внесен отвън или е ендогенен, принципът им на действие е един и същ. Те излъчват изключително мощни и ултракъси импулси (с продължителност от наносекунди), които разбиват пигментните частици на множество още по-малки. Последните се поглъщат от специални клетки в кожата и в продължение на седмици се елиминират чрез лимфната система. Пигментните частици са твърде големи и постоянни, за да може да бъдат отсранени по естествен начин чрез растежа и излющването на горния слой на кожата.

Най-ефективно се повлияват черните и тъмни татуировки, а в по-слаба степен зеленият и червеният цвят. Обикновено се правят няколко процедури през минимум 6-8 седмичен интервал. Самата обработка сама по себе си е вид повърхностно изгаряне, което изисква малък период на възстановяване и предпазване на кожата от излагане на слънце. По принцип при професионалните татуировки пигментът е по-равномерно разпределен. При аматьорските, мастилото се поставя с игла, както на различна дълбочина, така и в различни концентрации.

Общият брой на процедурите зависи от вида на татуировката (аматьорска, професионална), давността, размера, цвета на татуировката, зоната, в която е разположена. По принцип се счита, че за професионалните татуировки броят на процедурите е в порядъка на поне 5 до около 10. Относно премахването на татуировки, TattoStar Effect Ruby е доказано най-ефективният лазер за третирането им.

Сега вече може да си отдъхнем и отново да погледнем кожата си с любов, без да е нужно да прикриваме грозни картинки и неприятните спомени, които носят.

Вече можем да посрещнем лятото със свободата, че кожата ни е красива и готова за обожание без следи.



dermavita.bg


 

More from View Sofia

More Body