Следва

Лика-прилика - улиците на Милано и София

NEWS: Schiaparelli се завръща през февруари 2013 г.

Диего Дела Вале е решен да върне обратно на пазара Schiaparelli в началото на следващата година...

All fashion преди 11 години

Собственикът на Schiaparelli Диего Дела Вале се възползва от вниманието, което някои медии му обърнаха и реши да сподели пред всички, че е решен да върне обратно на пазара легендарната марка в началото на следващата година.


Дела Вале е планирал още през септември да назначи дизайнер, който да създаде колекция от аксесоари, аромати, козметика и дрехи, а за лице на бранда вече е избрал актрисата Farida Khelfa.

Бившата топманекенка вече изпълнява задълженията си и удостои със своето присъствие магазина на марката на ул. Place Vendome 21 в Париж, където е мястото на първия бутик на покойната Елза Скиапарели.

"Идеята на завръщането е да представим марката в целия й блясък и модерност, да сбъднем нещата, за които сме мечтали, и да осъществим най-сложните неща, които някога сме можели да направим," сподели Дела Вале.
 

Самият той не за първи път дава живот на стари модни марки. През 2002 г. Дела Вале изтупа от прахта етикетите на обувките Roger Vivier. Сега обаче, той се е концентрирал изцяло върху Schiaparelli. Половината от фокуса му е насочен върху експозицията на костюми в "Метрополитън", Ню Йорк, САЩ. Невъзможни Разговори: Елза Скиапарели и Миуча Прада (Elsa Schiaparelli and Miuccia Prada). Посредством импровизиран "разговор" между Прада и Елза Скиапарели се цели да се изследват връзките между модата в миналото, настоящето и бъдещето.
 

Вратите на експозицията ще бъдат отворени от 10 май до 19 август.

 

More All fashion

Аксесоарен флирт: тези 9 модела

All fashion преди 2 дни

И нека сезонът на слънчевите очила, освен да започне, да приеме точно определени форми и окраски: сърца, цветя, животински щампи. Най-добрите модели на Лято 24 следват, като гарантираме, че ще издигнат на друго ниво всяка визия, дори и най-семплата.