Следва

Хрупкави рибени хапки с ориз

Editor’s Choice: Ресторант Golden Nero и винарната, пълна с любими ухания

Това място не може да бъде забравено...

All About Life преди 11 години

Там, в сърцето на града, където усещаш всеки пулс на живота, се намира ресторант Golden Nero, който ни стана толкова любим, че го препоръчваме само и единствено на приятели и то срещу подарък. Защото такива места обикновено пазим в тайна и само за себе си и специалните ни срещи.

За омаята и ароматите в Golden Nero ще ти разкаже от първо лице нашият гурме редактор, който започна разходката си от най-прекрасния салон в ресторанта - винарната. 

Първото ми силно усещане дойде от винарната. Намира се надолу-надолу и сякаш слизаш в истинска изба, но пълна с ухания на апетитни ястия. Неслучайно това място е най-силно през зимата, където в аромата на скара и хубаво вино, което можеш да дегустираш на място, изгубваш представа за всичко реално. 

И как не, след като италианският майстор-готвач се грижи да приготви пресните меса и домашни наденички на скара, както и прясно изпечения италиански хляб, с цялата си любов към италианската кухня. 

Букетът от аромати замайва сетивата и мога с ръка на сърцето да кажа, че се чувствам като в уютно заведение в Тоскана. Преди обаче да потъна в мечти за средиземноморски екскурзии, поглеждам към витрината, пълна с италиански колбаси и сирена.



Майстор-готвачът Chef Ennio подбира специално от района на Венеция мортадела, пармиджано и прошуто, за да могат гостите на заведението да се чувстват истински обгрижвани и вероятно това е тайната на това вълшебно място. 

Със задоволство разбирам, че Golden Nero е единственото място в София, където се предлагат стекове "Фиорентина" - най-крехкото фино телешко месо, произвеждано в един-единствен район на Италия. Преглъщам само при идеята за апетитното телешко в комбинация с уханно червено вино и прясно изпечен хляб на дървени въглища.



Това място не може да бъде забравено! 

Винарната носи със себе си дъх на спомени за романтични вечери и нежна притегателна сила, на която не може да се устои. А щом първият салон ме зарежда с такъв силен апетитен заряд, какво ли да очаквам от останалите?

Задължително ще се върна, за да усетя неподправената италианска атмосфера и в останалите салони на заведението. Идвай с мен!
 
бул. Витоша 180
тел. 02/9531001 , 0898490885
www.goldennero.com

More All About Life

Можем, освен да го отпразнуваме, и да се замислим: 22-ри април е Денят на Земята

All About Life преди 1 седмица

Ние вярваме, че всеки ден трябва да бъде Ден на Земята. Но на 22 април (понеделник) ще имаме възможността да се обединим и заедно да направим нещо по въпроса за климатичните промени.

Мултивитамините: да или не, кога и защо

All About Life преди 1 седмица

Без съмнение най-добрият начин да си набавите необходимите хранителни вещества е балансираната диета. За съжаление не ни е лесно в съвременното общество. Имаме нужда от нещо повече от храна. Мултивитамините са една от ефективните алтернативи, признати от експертите. Но от момента, в който решите да ги консумирате, въпросите започват да възникват един по един.