Следва

Lunchtime shopping: Ниски, великолепни, с връзки

Не отново, Мишел! Първата дама на САЩ за шести път с една и съща рокля

Съпругата на американския президент е забелязана за шести път с една и съща рокля, което е недопустимото за жена от нейната класа...

All fashion преди 11 години

Всички ние със сигурност носим любимите си дрехи многократно и това едва ли е проблем за някой, но когато си Първа дама на САЩ и си в същата ситуация, нещата не изглеждат точно така.


Мишел Обама се появи отново с любимия си тоалет на цветя Tracy Feith този уикенд на церемония във Вирджиния по повод Мемориъл дей и предизвика истинска вълна от негативни коментари.


Според запознати това е шестият път, в който съпругата на американския президент е забелязана публично да носи роклята с дължина до коляното, което граничи с недопустимото за жена от нейната класа.




 

За първи път Мишел се появи с флоралния си аутфит през 2009 година по време на стартирането на кампанията, бореща се със затлъстяването при децата Let's Move! ("Да се раздвижим!"). И въпреки че първата дама сигурно многократно е подновявала гардероба си от тогава,  роклята заедно с прилежащите към нея чифт черни обувки явно са запазили мястото си в него.  
 

През юни 2011 г. тя посети двуезичния център "Грижа за детето" във Вашингтон облечена по същия начин, с единствената разлика, че за по-голямо удобство този път беше заложила на лавандулени ниски пантофки.



 

По-късно през същата годината Първата дама демонстрира многофункционалността на роклята, обличайки я за среща с кралицата на Дания Маргрете в жълтата овална стая на Белия дом. За разкош тя беше добавила само чифт красиви обеци.
 




Г-жа Обама носеше рокля през септември 2010 г., по време на разходка в билковата градина на Покантико Хилс (вляво) и по време на молитвена служба в Националната катедрала във Вашингтон.
 


 

Елегантен избор, но същия... беше направила Мишел за тоалета, с който се появи по време на речта си пред Обединените нации в САЩ през май 2010 г.
 


Наистина е изненадващо, че г-жа Обама обича толкова много тази рокля, a модните хроникьори избориха още няколко случая, при които тя е засичана с нея.  
 

За съжаление обаче, дори тласък, който Мишел Обама даде на Трейси Фейт, не помогнаха на дизайнера да се справи с кризата. Той беше собственик на шест бутика в САЩ, но след финансови неуредици през 2010 г., с днешна дата любимецът на Мишел не притежава нито един. Поне все още може да се радва на дълготрайната любов към труда му и благоволението на една прекрасна Първа дама...

 

More All fashion