Следва

Back to The Future – Просто Gucci Resort 2013

Какво ново - Нов филм за живота на Ив Сен Лоран

Животът на големия френския дизайнер Ив Сен Лоран ще бъде филмиран в предстояща продукция, съобщи WWD...

All fashion преди 11 години

Животът на големия френския дизайнер Ив Сен Лоран ще бъде филмиран в предстояща продукция, съобщи WWD преди дни. Режисьорът на филма, който ще се фокусира върху драматичната любов на Ив с партньора му Пиер Берже, продължила цели 50 години, е Джалил Лесперт, френски актьор и сценарист, който е получил одобрението за снимките от самия Берже.

Авантюрата на една от най-емблематичните двойки на 20-ти век започва през 58-ма година и се превръща в нещо неразрушимо, истинско. Оттогава Пиер и Ив правят всичко заедно. Берже създава модната къща Yves Saint Laurent и я управлява успешно до продажбата й на PPR през 1999 година. Дори и да живеят в различни апартаменти от 1977 година, това пак не успява да ги раздели, прави го смъртта на Сен Лоран през 2008-ма.

Това не е първият филм за любовта на Пиер Берже и френския дизайнер, който прави една от най-красивите революции в модата като дава на жените свободата, сексапила и мъжкия костюм. Миналата година Пиер Торетон, зет на актрисата Катрин Деньов, режисира документалния "Луда любов", посветен на тази необикновена среща между двама титани - единият с гениален творчески ум, другият с безупречен бизнес нюх.

Виж още:
YSL пролет-лято 2012. Пълната колекция на Стефано Пилати директно от Париж
Животът на Ив Сен Лоран в книга

More All fashion