Следва

Еволюция на вечността - Cacharel

Най-интересното от седмицата на висшата мода в Париж есен-зима 2013. Част I

Обожаваме присъствието на панталона в колекцията висша мода на Armani Prive и смятаме, че тази великолепна...

All fashion преди 11 години

Както обещахме - понеделник и вторник посвещаваме на пълен и разточителен обзор на всички haute couture дефилета в Париж за сезон есен-зима 2013, събитие, което ни се случи в пoредната гореща изминала седмица.

Най-големите имена са тук, а очакванията са оправдани - Диор си намери майстора, но в хубавия смисъл, Карл пак създаде близо 70 модела за Chanel, ексцентрикът Готие се върна в годините на денди костюма, което ужасно много ни харесва, а Рикардо Тиши предпочете африканки за великолепните си 10 от кютюр модела.

За улеснение разделихме всичко това на две част, втората е утре!

Armani Privé

Обожаваме присъствието на панталона в колекцията висша мода на Armani Privé и смятаме, че тази великолепна дреха, по начина, по който я разбира Джорджо Армани, с ниските, както обикновено, обувки с остър връх, със силата на материите и цветовете, е способна да завладее изцяло вечерния гардероб.
Всъщност цялата колекция говори за вечер, блясък и вълшебство с кадифените рокли, приглушените сини цветове, преливащите се като при залеза нюанси, удивителните силуети, лъскавите елементи и воалетките около лицата на моделите, нарочно фокусиращи вниманието върху загадката коя е жената в тази изключителна рокля.

За пореден сезон Армани ни доказва, че е сред големите майстори на от кутюра, майстор, който разбира женствеността.

Christian DiorОще веднъж - успех за Раф, успех за Диор. Колекция, която ни даде това, от което се нуждаехме - традициите на господин Диор в най-красивия им съвременен прочит. 

Виж цялата колекция тук>>

ChanelЦели 64 модела, от които нито един не се отклонява от традициите на Chanel.

Атмосферата на представянето на колекцията висша мода на поверената на Лагерфелд марка отново бе завладяващо френска с типичния декор на парижко кафене, създаден от плетените столове и маси, върху които стоят имената на гостите, и върху които са подредени чаши с шампанско и миниатюрни макарони в купа.

Самата колекция е в концепция, наречена New Vintage, пресъздаваща истинската кутюр традиция на Коко Шанел, с много ръчна работа и много внимание към кройката.

Цветовете са в меки пастелни тонове, много от любимото ни сиво и сладко сладоледено розово, които оцветяват костюмите от туид и палтата, подобни на рокли. Някои от саката от класическия Шанел костюм са покрит с бродерии, истинско ръчно майсторство, за което са били необходими хиляди часа труд.

Ръчния труд изключително много си личи при вечерните модели на Лагерфелд, за които са използвани изрезките от шифона и тюла, за да се превърнат в изключително ефектни детайли върху роклите, също и в пачуърк и пришитите ръчно триизмерни цветя.

Като цяло това е колекция, в която е впрегнато огромно количество човешки потенциал, но която не внушава нищо различно от предните есенни сезони.

Виж още снимки от колекцията тук>>

Givenchy


Те са отново 10 на брой. Разкошни, великолепни, съвършено изпипани модели, облечени върху 10 чернокожи момичета.

Виж подрoбности за колекцията тук>>
 

Giambattista Valli
Беден на кутюр архив, но богат на възможности дизайнер, който за пореден път на сцената на висшата мода разкрива манията си по роклята, великолепните силуети и силните детайли.

Отново при Вали принтът е на цветя - от съвсем реалистични до импресионистични, но винаги много негови, разпознаваеми, емблематични. 

Всъщност в колекцията на дизайнера цялото усещане е за градина, а то идва не само от смелите кройки, детайлите като цъфнали храсти, създадени чрез безброй рюшове, набори и дипли, но и от ефектно накацалите върху устните и косите на моделите гигантски шарени пеперуди.

Импресионистична, великолепна, много специална, силно вечерна колекция, която не може да бъде наречена с други думи, освен истинска висша мода.

Втората част на нашия обзорен преглед на седмицата на модата в Париж, която ще включва колекциите на Жан Пол Готие, Валентино, Версаче, Маржела, Ели Сааб, очаквай утре! 

Виж още: 
Любими модели от Седмицата на Висшата мода в Париж есен-зима 2012/13
 

More All fashion

От нас свободата, от тях - творчеството: The Trackers за View Sofia Fashion Series

All fashion преди 2 дни

Влюбени един в друг и влюбени в модата, те са най-готиното явлениe на модната и арт сцена у нас в последната година. The Trackers бяха първият избор на екипа на View Sofia, когато се запитахме кого искаме да поканим като гост и лектор на старта на View Sofia Fashion Series - поредицата ексклузивни събития очи в очи на експертната модна общност в България. На тяхното "с удоволствие", възкликнахме: "за нас повече", връчихме им новото бижу Huawei Pura 70, и от симбиозата на три сериозни величини се получи прекрасен, смел и супер креативен резултат. 

Roberto Cavalli Resort 2025

All fashion преди 2 дни

Круизната колекция на Roberto Cavalli съдържа всичко, заради което обичаме марката и нейния настоящ креативен директор Фаусто Пулизи, който между другото през есенно-зимния сезон демонстрира неприсъща за модна къща скромност. Тя (скромността) е много деликатно вплетена и в тази негова работа.