Следва

We love: Черно-бялото безгрижие в новата кампания на Zara

Кристофър срещу Тори Бърч с нов моден лейбъл C. Wonder

Новата модна линия на Кристофър Бърч, C. Wonder, е вдъхновена от различни аспекти от живота му. Най-вече от бившата му съпруга Тори Бърч, с която създадоха марка, струваща милиарди. И тя не е очарована от този факт.

All fashion преди 11 години

Новата модна линия на Кристофър Бърч, C. Wonder, е вдъхновена от различни аспекти от живота му. Най-вече от бившата му съпруга Тори Бърч, с която създадоха марка, струваща милиарди. И тя не е очарована от този факт.

„Не е ли забавно?”, казва Кристофър Бърч, преминавайки през прага на новия си магазин C. Wonder. “Това е моята музика”, казва той с нотка на бащинска гордост в гласа си.
58-годишният предприемач има зад гърба си близо 50 бранда, но C. Wonder е първият от много време насам, който наистина смята за свой. За Крис Бърч това е реализацията на дълго подтисканата мечта да създаде луксозно изглеждащи стоки на ниски и средни цени. За Тори Бърч това е все едно някой й сочи голям среден пръст точно в лицето, тъй като магазинът е на няколко преки от нейния собствен, от който предполагаем неин приятел твърди, че е изкопиран интериорът на C. Wonder.

Това не е просто някакъв следбрачен диспут, тъй като след развода си през 2006 г. те са продължили да работят рамо до рамо в създадената от тях мащабна компания. А сега изглежда сякаш двамата са конкуренция.

В този момент обаче в магазина на Кристофър любовта сякаш витае във въздуха. На Св. Валентин дори е имало 10% намаление за всеки, който намери любовна бележка някъде в магазина. „Аз не съм бизнесмен”, казва Крис. „Аз съм просто една изпълнена с любопитство творческа личност. И обичам колаборациите. Креативност, любопитство и партньорства – това съм аз.”

Преди време, когато Тори Бърч е работила по създаването на свой моден лейбъл, Крис също е работил по своя марка, предназначена за средната класа, Winter&Miggs, като е използвал същите фабрики за производството на подобни дизайни на тези на съпругата си. Хора, запознати със случая, твърдят, че Тори е знаела и е била сигурна, че Крис подготвя тази линия, в случай че тя се провали с нейната. Но негови приятели твърдят, че едва при посещение от модни редактори той разбрал за приликите и че съпругата му е бясна, тъй като те направили коментар по въпроса. Така Winter&Miggs никога не просъществувала, но напрежението продължавало да изплува на повърхността. Кристофър Бърч настоявал жена му да създава стоки на достъпни цени, а тя упорито отказвала. Тези противоречия се отразили и на личните им взаимоотношения и малко по-късно последвал разводът.




Тори и Крис Бърч
 

За известно време те бяха оставили неразбирателствата зад гърба си, но ето, че сега нещата отново започват да излизат извън контрол. Според Тори Бърч дизайнът и цялостното оформление на C. Wonder изглеждат като умишлен опит от страна на бившия й съпруг да обърка клиентите и те да си мислят, че неговата и нейната марка са свързани. В седмиците около откриването на магазина в пресата многократно го отбелязваха като рожбата на „бившия съпруг на Тори Бърч” и на „мъжа, който седи зад Тори Бърч”. Най-дразнещо за нея било, когато в едно интервю той говорил за себе си като за „основател на компанията и неин най-голям акционер”, а всъщност двамата са с равни дялове.

Приятели на Тори твърдят, че Крис е завистлив и, тъй като оставал леко в сянка в компанията, решил да отвори C. Wonder. Негови приятели пък твърдят, че той не е целял да създаде конфликт и брандът му е просто отражение на живота, през който е преминал.

Ние не знаем къде е истината, но знаем едно – преди да се срещне с Кристофър Бърч Тори е била обикновен журналист, а сега притежава мултимилиардна компания. Дали е случайно?

More All fashion