Следва

Да дойдеш на света

Weekend to do list - София диша за последно с „Песента на танца”

Като за финал на лятото тази гореща неделя (26 август) ще бъде последното за тази година издание на летния...

Music преди 11 години

Като за финал на лятото тази гореща неделя (26 август) ще бъде последното за тази година издание на летния фестивал на открито „София диша”.

Мястото този път е столичното Ларго, а темата на седмицата е „Песента на танца”. Както мотото подсказва, площад „Независимост” ще приюти танцьори и музиканти, които ще изнесат своите мини-спектакли, за да закрият тазгодишното, трето издание на нашумелия летен софийски фестивал.

Ето какво всеки ще може да чуе и опита сам:

Улична милонга
Традиционно за „София диша” посетителите на последното издание на фестивала ще бъдат не просто зрители, но и участници в неделята на изкуствата. Всички ще могат да се потопят в типичната на Буенос Айрес традиционна улична милонга (танго парти), като потанцуват с Tango.bg.

Суинг
За почитателите на отдавна набиращия популярност суинг ще се погрижат Fresh Swing Dance и джаз певицата Невен Петрова & The Blue Kites. Те ще ни върнат в 30-те години на миналия век с много суинг танци и музика на живо.

Съвременни танци и хип-хоп
„Танцово изкуство – Илиев” ще организират танцова акция, съвременен танц и/или хип-хоп и/или характерен танц с партньорски организации.

За меломаните
Меломаните ще могат да послушат и да пеят заедно с бардовете от Точка БГ, които ще представят концепцията си за „нови градски песни”. Alice and Wonderband, които залагат на изпълнения с допирни точки в джаз, поп, соул и фънк звученето, ще бъдат друг музикален акцент в неделя. Voice Academy, единствената по рода си музикална школа у нас, в чието жури са Белослава и Орлин Павлов, също могат да бъдат видени на „София диша”.

Почитателите на създателката на Voice Academy - Петя Данкова, няма да останат разочаровани, тъй като ще могат да видят на живо ярката българска изпълнителка. На Ларгото ще се изявят и One Soul - новосъздадена дъб и реге българска група.

За децата
За всички, които имат талантливи деца, „София диша” предлага възможност за творческо развитие в музикалната сфера. Детски арт център „Приказка” ще проведе на площад „Независимост” първи кръг на кастинг за деца между 5 и 10 години. Победителите ще могат да се обучават от екипа на музикалния педагог и композитор Петър Льондев.

Наградите
Wizz Air, най-голямата нискоразходна-нискотарифна авиокомпания в Централна и Източна Европа, анонсира днес участието си в събитието София диша, тази неделя, 26 август.

Безплатен полет с Wizz Air до 14 дестинации от София или от Варна и Бургас може да спечели всеки, който си направи снимка със стюардесата на Wizz Air по време на събитието в розовия кът на Wizz Air, разположен на площад „Независимост”. 

Посетителите трябва само да се снимат и да качат снимката си от телефон или компютър на Фейсбук страницата на Wizz Air. Който събeре 100 харесвания (like) през следващите пет дни, ще спечели безплатен полет с Wizz Air.

„София диша” се организира със съдействието на Столична община и е в подкрепа на кандидатурата на града за Европейска столица на културата 2019. 
 

More Music