Следва

Да или Не: Светли нокти под дъжда

Клиника Дерма Вита и Еucerin ви съветват как да се справите с акнето

Неизменна част от цялостния лечебен процес, а и последващата поддръжка на кожата след успешното лечение, са подходящата козметика и хигиена...

Body преди 11 години

Неизменна част от цялостния лечебен процес, а и последващата поддръжка на кожата след успешното лечение, са подходящата козметика и хигиена. Една част от пациентите се притесняват, че ако полагат повече грижи акнето им ще се влоши. Те смятат, че това би могло да доведе до допълнителни възпаления.

На противоположната страна са други, които считат, че макар и често да измиват лицето си все не е достатъчно и непрекъснато сменят козметичните продукти и марки с надеждата, че новата серия най-накрая ще даде очакваните резултати. И в двата случая пациентите не подхождат към проблема по правилен начин и резултатите няма как да ги удовлетворят. Факт е, че лицето трябва редовно и правилно да се измива и почиства без обаче да се прекалява. Дерматолозите препоръчват това да бъде не повече от 2 пъти дневно.

Ясно е, че само измиване с вода няма как да бъде достатъчно, като е изключително важно точно какъв измивен продукт ще подберете. Може да е гел, пяна или сапун, като е желателно да е съобразен с типа кожа, в случая проблемна, комбинирана или мазна, както и по възможност да е т.нар. продукт без сапун и с неутрално ph. Пазарът изобилства от какви ли не анти-акне продукти, но много от тях са твърде агресивни и отстраняват огромна част от повърхностния защитен липиден филм върху кожата.

Много погрешна е масовата практика лицето да се почиства с алкохол съдържащи продукти. По този начин се получава ненужно изсушаване, нарушава се защитната функция на кожата и за бактериите е много по-лесно да навлязат по-дълбоко. Кожата е стресирана и се опитва максимално бързо да възстанови покривния си слой, което е свързано с много по-засилена мастна секреция. Логично е, че изсушаването след измиване ще се редува с повишено омазняване, като по-мазната кожа е чудесна основа за задълбочаване проблемите на кожата и влошаване на акнето.

За тази цел ви препоръчваме измиващия гел Eucerin® DermoPURIFYER. Неговите предимства са неутралното ph и специалната формула, комбинираща съставки, които нежно почистват грима и нечистотиите по лицето и я подготвят за последващата грижа или терапия. Тъй като живеем в доста замърсена околна среда понякога имаме нужда и от допълнително почистване, което обаче да не травмира излишно кожата. Има много любители на ексфолиантите, които обаче прекаляват с тяхната употреба или ползват продукти с по-груби частици, които могат да наранят епидермиса и така да се създаде входна врата за допълнителни възпаления.



Ексфолиращият гел на Eucerin DermoPURIFYER почиства порите в дълбочина и ефективно премахва мъртвите клетки и черните точки без да изсушава кожата. Това се дължи на капсулираната млечна киселина, като съвсем спокойно може да се ползва и за проблемната кожа на гърба и деколтето. По правило ексфолиантите се ползват не повече от 1-2 пъти седмично.



С помощта на съвременните козметични и лекарствени продукти за кратко време може да настъпи значително подобрение на акнето. Разбира се резултатите варират при различните хора. Повечето анти-акне препарати трябва да се нанасят ежедневно, което изисква да сте достатъчно дисциплинирани и постоянни, за да постигнете успех. Когато акнето е по-тежко задължително се добавя и медикамент през устата, но при по-леките форми комбинацията от локални средства може да бъде напълно достатъчна. По правило лечението на акнето отнема няколко месеца и това понякога поставя на изпитание търпението на пациентите.

Затова въоръжете се с търпение и имайте предвид, че благоприятните резултати зависят както от правилно подбраното лечение, така и от стриктното следване на инструкциите на вашия дерматолог. По-леките форми на акне особено сред тинейджърите се нуждаят понякога само от подходяща козметика, по възможност медицинска и по-специално серия за мазна, акнеична и проблемна кожа.

Както вече уточнихме почистването на кожата и добрата хигиена са много важни. Тъй като мастните жлези секретират себум и през нощта, можем да помогнем на кожата и да противодействаме на омазняването с активен нощен крем. Най-удачно е да се ползват такива, съдържащи киселини от групата на т.нар. аклфахидрокси киселини, които регулират производството на себум, действат противовъзпалително и същевременно фино излющват мъртвите клетки, за да намаляват запушването на порите.

Активният нощен крем на Eucerin от серията DermoPURIFYER дава всички тези положителни ефекти, тъй като съдържа в себе си млечна киселина, чиято молекула е най-малка в сравнение с останалите хидрокси киселини и успешно прониква на достатъчна дълбочина в порите без да дразни, изсушава и лющи излишно кожата.



Ако кожата е прекалено мазна по-удачен би бил активният концентрат към същата серия, като той може да се нанася и през деня особено в Т-зоната, където по правило омазняването е по-голямо.

Повечето лекарствени локални продукти след известен период на употреба изсушават кожата, като тя дори може дори да се зачерви, да се залющи и да стане по-чувствителна. В такива случаи е много важно да се възстанови баланса, да се хидратира и успокои, тъй като както прекаленото омазняване, така и прекаленото изсушване са две крайности, които нарушват здравето и нормалната функция на кожата. Разбира се, именно поради този „страничен” ефект от терапията, към всяка серия на медицинска козметика за проблемна кожа има и хидратиращ продукт



(Eucerin DermoPURIFYER Хидратиращ крем), който да създава чувство на комфорт и еластичност и същевременно да бъде добра основа за грим.

През летния сезон актуална става и слънчевата защита поради многобройните негативни ефекти, които слънцето може да окаже върху акнеичната кожа. Това важи също и през зимата, когато сте високо в планината и слънцето се отразява в най-голяма стешен от снежната повърхност. Тъй като в такива случаи кремовете, които трябва да нанасяте върху лицето се увеличават с още един, това много често обременява пациентите особено младежите.

Eucerin са помислили и за това с комбинирания продукт, който предлагат и по-точно DermoPURIFYER Интензивен Хидратиращ Крем SPF 30.



Така хем от една страна се осигурява интензивна хидратация съобразена с особеностите на този тип кожа, хем кожата е защитена от слънчевите лъчи с достатъчно висок особено за градски условия фактор – 30.


 

More Body