Следва

Задай своя въпрос към специалист дерматолог на сайта на BIODERMA

Д-р Радина Денкова: Моделиране на лицето и какво представлява то

И макар да познаваме методите на пластичната хирургия, в последните няколко години има и още един начин за справяне – при това неоперативно. Това е моделирането на лицето...

Hair преди 11 години

Продължаваме със съветите на д-р Денкова от Aesthe Clinic за това как най-добре да се грижим за лицето през определените възрасти. Едно от нещата, които вълнуват една жена над 40, е това как да запази лицето си младо и красиво. И макар да познаваме методите на пластичната хирургия, в последните няколко години има и още един начин за справяне – при това неоперативно. Това е моделирането на лицето. Какво обаче представлява то?

Eдна от любимите процедури на д-р Денкова не само заради големите възможности, но и незабавния ефект, който може да се наблюдава, е неоперативното моделиране. Сама по себе си тази процедура не изисква дълго време и не е като пластичната операция. Хубавото е, че всяка жена може да дойде дори по време на обедната си почивка. Предимставата на моделирането са, че не се оперира лицето и не носи рисковете, които носи една операция. Процедурата може да стане по три начина. Първият е с продукти на базата на хиалуронова киселина, а вторият – на базата на калциев хидроксилапатит, който е на база Radiesse.

Има и трети начин – Sculptra като той и радиеса стимулират образуването на нов колаген. По този начин, инжектирайки се на определени места в лицето и в определени структури, те стимулират образуването на колаген и кожата се удебелява, уплътнява и лифтира. При моделирането с хиалуронова киселина настава подобен процес, но там запълването на липсващите обеми е механично. Най-новото, което се предлага на пазара, са нови филъри на базата на хиалуронова киселина – Juvederm volume. Те са последно поколение филъри на фирма Алерган. Изполазват се за възстановяването на обеми в областта на скулите, бузите, долната челюст, назолабиалните гънки и марионетните линии. Сериозен конкурент е на радиеса, тъй като продължителността му е около година и половина.
При добрите умения на пластичния дерматолог може много добре да се възстанови обема и да се възстанови лицето, така че то да върне младостта си с около 10 години. Друга тенденция е тази, с която се работи в горната трета на лицето с ботокс. Най-новата технология на ботокса позволява да не се придава изкуствен вид на лицето. Това, което прави е просто мека релаксация на мускулите, така че да изглеждат естествено. Това отново се дължи на уменията на лекаря.
Ако се питате кога трябва да се направи едно моделиране, независимо на каква основа е, то отговорът на д-р Денкова е, че за моделирането не е важна физическата възраст, защото при някои жени тя не съвпада генетично с биологическата. Добре е да се направи, ако има рязко отслабване и загуба на мазнина в рисковите областите.
От тези загуби лицето изглежда уморено и отпуснато. Това не означава непременно, че ако сме на 40 не трябва да правим нищо по лицето си или че задължително трябва да се предприеме нещо. Всичко е въпрос на преценката на лекаря. Първите показания, които ни подсказват, че настъпва проблем с кожата на лицето ни са: загуба на масна тъкан в средната част на лицето – бузите и скулите, при тях се губи една стабилна тъкан, която иначе държи мускулите плътни. Забелязване на назолабиалните гънки, марионетните линии, отпускане на ъгъла на устните, както и кожата в областта на долната челюст. Идеята е всички тези отпускания да се възстановят посредством възстановяване на обема. Понякога има и загуба на масна тъкан в областта на слепоочието. Но цялостното възстановяване на лицето от горната трета през средната и долна трета, зависи от виждането на лекаря и добрия план на работа. С новите продукти на пазара, моделирането може да издържи година и половина и да няма нужда да се прави често (за сравнение: допреди 5-6 години трайността на филърите е била 6 месеца).

Но това си има и определената цена. Едно неоперативно моделиране с продуктите на клиниката струва между 1500-2000лв. Радиесът и скулптрата са също в тези граници. А продуктите, които ще се изберат зависят от лекаря, преценката му, избора на клиента и взаимното разбиране при консултацията. Но процедурата дава една стабилност за един доста добър период от време и не е нужно да се прави нишо друго по лицето, освен хидратиране.

Чети още:

Преходно време и как да се справим с проблемната кожа >>


 Да си жена на 40! Д-р Радина Денкова за процедурите и методите, които поддържат младостта и самочувствието >>

www.aestheclinic.com

More Hair