Следва

Прекрасни beauty акценти от пролет/лято 2013, приложими и сега

Първият салон Stephаn Prestige на Балканите отвори врати в София

Stephan e водеща френска марка за обучение на фризьори, представи официално първия си салон от по-висок клас у нас - Stephan Prestige, част от успешния модел на марката за развитие на центрове за красота в цял свят.
 

Hair преди 11 години

Stephan e водеща френска марка за обучение на фризьори, представи официално първия си салон от по-висок клас у нас - Stephan Prestige, част от успешния модел на марката за развитие на центрове за красота в цял свят.

Първият и единственият на Балканите салон Stephan Prestige е позициониран в най-елитната част на столицата- кв. Лозенец, ул. Милин Камък 13 и се простира на две нива с обща площ от 400 квадратни метра. Локацията символично подчертава стремежа на марката да работи винаги в центъра на градския живот и да влага своето въображение и артистичност във вдъхновяващи визии и качество на европейско ниво. Салон Stephan Prestige изявява своята модерна претенция чрез естетски подбрано вътрешен интериор, подчинено на концепцията за лукс, елегантност и съвършени форми.



Екипът на салона се състои от над 15 души, сред които са и 6 фризьора, специално подготвени във фризьорската академия на марката за работа по уникалния метод Stephan. Те са част от артистичния екип на Stephan в България и работят за множество фотосесии, тв продукции, коафьорски шоута.





Първият салон Stephan Prestige


На разположение на клиентите от 9 до 21 часа всеки ден са собствени паркоместа, обширна welcome зона с рецепция и места за изчакване, бар за напитки, шест фризьорски места, сепариран кът за боя, обособена Kerastase кабина с цветотерапия за луксозни ритуали, зона за маникюр с 4 работни места, част за педикюр и кабини за козметика.

В салонът е създаден и специален спот за грим, в който с клиентите ще работят популярни български гримьори. Паралелно с това е налична и специална ритейл зона, където всеки може да закупи продукти за грижа за косата след напълно безплатна и професионална консултация.



Салонът работи с пълната гама от професионални продукти за коса на L’Oreal Professionnel и най-луксозната грижа за косата – Kerastase, а маникюрът е поверен на лидера в областта – Gelish.


Фотоколекция „Luxury Photo collection Prestige by Stephan”. Тенденции Есен/Зима 2012

Откриването на новия салон бе съпътствано от фотоколекция „ Luxury Photo collection Prestige by Stephan”, която маркира водещите тенденции за есен/зима 2012 под формата на цялостна модна визия. Колекцията подчертава линията на подстригване и актуалните цветове в контекста на модния тренд за сезона. Тя представя 3 актуални прически - делова, екстравагандна и вечерна, подчинени на идеята за гредски шик спрямо тенденциите в косите и маникюра този сезон.



Актуални този сезон според Stephan са късите към средни дължини на косата, малко под раменете, с небрежно естествено излъчване. При късата визия се залага на по-равна дължина на косата като краищата са силно маркирани. Дължината е на нивото на ухото като е подчертана изчистената линия на подстригване.



Акцентът и за есенния сезон остава бретонът - на нивото или под веждите. Цветовете за Есен 2012 са топли, медени с леки златисти или шоколадови нотки. Русият цвят е винаги на мода, но с по-чувствено излъчване.




Топ тенденцията в маникюра тази есен е в тон за идеята за лукс и елегантност като акцентира върху класическите тъмни цветове – метал, графитено, бургундово, наситено синьо. Ноктите са разкошни, къси, квадратни със заоблени краища или бадемообразни.
Почитателките на светлите пастелни цветове могат изберат между нежно кремавото, пясъчно или златисто. Подобен маникюр е идеален за офиса.
Декорациите и арт маникюра също са особено актуални този сезон- сложни рисунки, елементи, метални нюанси или контрастен френски маникюр - изборът е ваш.


Модели: Аглая Василева, Наталия Георгиева, Ралица Василева
Коса: екип фризьори на салон Stephan Prestige за Stephan
Нокти: Камелия Милошева и екип маникюристи за салон Stephan Prestige
Грим: Оксана Николова, школа за грим „Qqolori make-up artist school”


Марката Stephan има 35-годишна история - първият салон Stephan e отворен в Мюре, близо до Тулуза, в далечната 1975 година. Днес Stephan има школи за обучение на няколко континента. Над 70 салона в цял свят също носят името на един от фризьорските гении на Франция Стефан Сьонес. Няколкостотин курсисти годишно правят първите си стъпки във фризьорството само в двете водещи академии на Stephan - в Тулуза и София. Компанията е базирана в Тулуза, Франция и има представителен офис за Централна и Източна Европа в София, България. В България Stephan отвори своята академия през 2007 година и оттогава предлага у нас цялостното си портфолио от световно известни курсове за обучение на фризьори.



Методът Stephan е създаден от един от гениите на френското коафьорство Стефан Сьонес като основен принцип, от който фризьора се ръководи при подстригване на клиентите. Методът е базиран изцяло на професионална логика, която може да бъде практикувана от всеки един фризьор. Познавайки базите и основите на метода може да се реализира всяко желание на клиента, придружено с професионалното виждане на фризьора, прецизно водейки се от индивидуалността и типа коса (текстура, натура, растеж).

More Hair