Следва

We love: Чантата с косъм Tosca Blu във ViewSofia Shop

Trend report - Новият гръндж

Характерен и емблематичен за street style културата на големия град, грънджът никога нe слизал от модната сцена...

Fashion преди 11 години

Характерен и емблематичен за street style културата на големия град, грънджът никога нe слизал от модната сцена, за което огромна заслуга има рано отишлият си Кърт Кобейн и музиката на Nirvana.

Тенденцията, родена в зората на 90-те, се връща почти всеки сезон в нов и различен прочит и независимо дали съдържа футуристични детайли, носи винтидж дух или пък има мъжки и груби акценти, е огромно вдъхновение както за големите модни марки, така и за ъндърграунд дизайнерите.

Еклектични комбинации и много наслояване, игра с дължината и пропорциите, смесване на материи и десени – тази тенденция те кара да искаш всичко тези неща наведнъж, може би не веднага, но ако вярваме на превъзходния усет на 3.1 Phillip Lim и Dries Van Noten през пролетта и лятото на 2013 г. това ще си е просто задължително.

Развихрили въображението си под звуците на "Smells Like Teen Spirit" Лим и Ван Нотен са вкарали гръндж стила в техните коловоз, в елегантно съзвучие с великолепни кройки, лъскави сака, добре скроени блейзери, чудесни аксесоари. Двамата дизайнери интерпретират основно култовата карирана риза на Кобейн, която Мери Кейт Олсън, Хайди Клум и ред други отдавна смело експлоатират.

При Phillip Lim се завръщат и очилата, с които помним легендарния образ на гласa на Nirvana - големи, с полупрозрачни заоблени рамки (на снимката горе).


Dries Van Noten


Хайди Клум, Мери-Кейт Олсън


Dries Van Noten, 3.1 Phillip Lim

При Dries Van Noten и 3.1 Phillip Lim пролет-лято 2013 ризата не е завързана на кръста, както я помним тогава - в ранните 90-те, а е секси, уникално шик и се носи вместо с кубинките Doc Martens, с висок ток, както е при Van Noten или със златни аксесоари - при Phillip Lim.

Ясно е! Славното завръщане на грънджа ще е много осезаемо идния сезон. Нямаме търпение


3.1 Phillip Lim


Dries Van Noten
 

More Fashion