Следва

Продуктите на януари - Най-доброто на козметичния щанд

Косата ни харесва така: ниска конска опашка

Конската опашка е вечна! Тя е секси, проста, но загадъчна, красива, ненатрпачива и още и още...

Hair преди 11 години

Конската опашка е вечна! Тя е секси, проста, но загадъчна, красива, но ненатрапчива, изобщо прекрасен избор, който косата ни винаги е харесвала. Харесват я и момчетата, обичат я всички поводи, а и е лесно постижима, дори и за по-малко сръчните сред нас.

Този сезон специално ударението е поставено върху ниската, непринудена, но прекрасно изгладена опашка, позиционирана долу на тила, току над яката или полото, и умело превърната в приятна и шик фризура за всеки повод.

Първоначално забелязахме простата и красива идея при Michael Kors, Elie Saab и дори Etro, които добавиха към изяществото на този избор панделка. Всеки от дизайнерите я интерпретира индивидуално, но задължително гладка около главата и ниско вързана отзад. И на нас така страшно много ни хареса...

Защото обичаме да надграждаме и интерпретираме евъргрийни, докато експериментираме с нови визии. Пък и сме вдъхновени от възможността да имаме външен вид, едновременно спортен и елегантен, стилен и полиран. Това дори и косата ни го издава... тя никога не е била по-щастлива да е толкова далеч от лицето ни!



Не сме първите влюбени в тенденцията. Солиден брой знаменитости не спряха да се появяват с нея в последните седмици и месеци. Небрежната коса, сресана така, създава сладко и невинно излъчване и е сред фаворитите на Гуинет Полтроу, Бионсе, Дженифър Лопес и Ким Кардашиян. Предпочитана не само заради нейната универсалност, когато става дума за събития и поводи, но и защото красиво се стилизира независимо от дължината на косата. На една ниска опашка не й пречи нито да е доста къса, нито обратното - да е дълга повече от обикновеното. 


И ако се опасяваме,  че този тип опашки може би уеднаквяват и унифицират прекалено, добре е да разгледаме десетките начини по които наглед толкова лесна фризура може да изглежда според стила и излъчването на всеки, избрал я в един или друг случай.  При Джей Ло имаме малко повече свобода и обем, при Ким - дълъг бретон, при Гуинет - класическа гладкост и лек обем на тила.



Задължителният продукт за финалния щрих при стайлинг на косата като този трябва да придава блясък и да  заглажда непокорните коси. Ние харесвме изглаждащия крем L'Oreal Лис Ултим, който е на цена около 20 лева, но ти, разбира се, можеш да избереш всеки друг продукт, който намалява излишния обем, без да утежнява косъма и придава на косата нежен полиран ефект.

More Hair