Следва

Кой спечели любимия си Chanel от колекция пролет-лято 2013 в играта на ViewSofia

Косата ни харесва така - Черно-бяла като на Дафне Гинес

45-годишната шантава, безгранична и неповторима Дафне Гинес е велик експериментатор със стайлинга, достоен...

Hair преди 11 години

45-годишната шантава, безгранична и неповторима Дафне Гинес е велик експериментатор със стайлинга, достоен повече да бъде поставен в категория изкуство, отколкото разглеждан като мода.

Като истински съвременен художник, който рисува картините върху себе си, наследничката на най-прочутата бира в света поразява и с авангардното си изпълнение върху косата, а именно - черно-бялото оцветяване.

И защото понякога имаме истинска необходимост да отидем отвъд границите на приемливото и да разчупим традиционното русо, червено и черно и всички техни нюанси, идеята за контраст в косата страшно ни хареса. 

За да разберем колко услия и продукти би ни коствала уникалната прическа на Дафне Гинес, потърсихме професионалните насоки на коафьора Григорий Кюлев от салон Арлет.



Косата се разделя на сектори като се преценява коя част ще бъде боядисана тъмна и коя ще бъде обезцветена и боядисана с бяла боя. След това се пристъпва към обезцветяване и боядисване.

Следва измиване изсушаване с четка и сешоар. Тук е задължително да се тупира за обем и после да се изгладят стърчащите косъмчета. Накрая всичко се придържа с фиби и фуркети.

Продуктите, които се използват са: обезцветител, боя, шампоан, маска или подхранваща ампула, а за стайлинга - втвърдител, вакса, лак за коса, гланц.

И все пак, за да се получи точно такава, косата е добре да се обработва от майстор фризьор, който е най-високо в йерархията.

 






 

More Hair