Следва

Седмичен ХОРОСКОП - 18 - 24 март

Да обиколиш света за 365 дни: Мелбърн - красавецът на Австралия

Tози космополитен мегаполис e един от най-красивите градове в света, културна столица на страната и любима дестинация за безброй туристи от различни кътчета на планетата...

All About Life преди 11 години

Няма как, когато си на дълго пътешествие да не минеш през Австралия. Там със сигурност първата ти спирка трябва да е Мелбърн, вторият по големина град на континента, който е многократно поставян начело в класацията за най-добри градове за живеене. 

Всички посетили, а и жители, смятат този космополитен мегаполис за един от най-красивите градове в света, културна столица на страната и любима дестинация за безброй туристи от различни кътчета на планетата.

Изпъстрен с живописни зелени паркове, изобилие от театри, музеи, художествени галерии и куп възможости за забавления, този град дарява всеки свой гост с незабравими емоции и приключения.

Когато пристигнеш в Мелбърн трябва задължително да посетиш някои от големите забележителности. Като задължителни спирки в обиколката са Катедралата Свети Патрик, градския площад Federation Square, Парламента, Музея в Мелбърн, приказно красивите Кралски ботанически градини, както и дома на капитан Кук. Друга основна забележителност в центъра на Мелбърн е огромния пазар, открит от кралица Виктория, който е отворен седем дни в седмицата. 1000 сергии продават пресни храни и произвеждат евтини дрехи и стоки, главно заради туристите.



Катедралата Свети Патрик


Домът на капитан Кук


В центъра на Мелбърн се намира огромен пазар, в който на ниски цени може да се намери абсолютно всичко

Наследената от Викторианската епоха архитектура на града, големите паркове и музеите от световна класа допълват образа на града като културната столица на Австралия и като нейния пазарен град. 








Можете да се отбиете за чаша ароматно кафе или вкусен обяд в някое от приятните заведения по-малките улички на града. В Мелбърн има толкова много култови кафенета, че дори има обиколка, посветена на тях. Гостите се местят от един "храм на кофеин" до друг с чаша за многократна употреба, като дегустират топлата напитка. Храната винаги присъства в тези заведения, макар и те да не са за хранене. Повечето от тях предлагат някаква малка гурме вкусотийка, която да те задържи.





В централната бизнес област на Мелбърн има над 400 ресторанта и заведениея за хранене, което поставя туристите пред нелекия избор в кое от всичките приятни и първокласни места да прекарат обяда или пък вечерята си. В случая ние препоръчваме новооткрития вино бар Cumulus Up, където можеш да опиташ вина от целия свят, похапвайки вкусна храна. Повечето ястия са под 20 долара, което е поносима цена затова, което се предлага.


Новооткритият вино бар Cumulus Up

Нощният живот в Мелбърн има подчертано джазов привкус. Също безброй барове и клубове, предлагащи на посетителите си жива музика, слагат основен акцент във вариантите на забавление в Мелбърн.

Разхождайки се из улиците на втория най-голям австралийски град няма как да пропуснете да влезете в някоя сладкарница, които тук са почти на всяка крачка. Няма как да не посетите и плажната ивица на Мелбърн. Едно от крайбрежните предградия на града е St Kilda. От него се открива красива гледка към пристанището Philip Bay на Мелбърн. Също тук може да посетите интересен занаятчийски пазар, предлагащ всякакви екзотични и конвенционални стоки. На самия бряг се намират историческите морски бани St Kilda, построени през 1850 година.





Това Райско място може да бъде следващата ти туристическа дестинация, само трябва да участваш в играта на Havana Club.



За повече информация, посети страницата на Havana Club във facebook.

 

More All About Life

Можем, освен да го отпразнуваме, и да се замислим: 22-ри април е Денят на Земята

All About Life преди 1 седмица

Ние вярваме, че всеки ден трябва да бъде Ден на Земята. Но на 22 април (понеделник) ще имаме възможността да се обединим и заедно да направим нещо по въпроса за климатичните промени.

Мултивитамините: да или не, кога и защо

All About Life преди 1 седмица

Без съмнение най-добрият начин да си набавите необходимите хранителни вещества е балансираната диета. За съжаление не ни е лесно в съвременното общество. Имаме нужда от нещо повече от храна. Мултивитамините са една от ефективните алтернативи, признати от експертите. Но от момента, в който решите да ги консумирате, въпросите започват да възникват един по един.