Следва

Кампаниите - очилата на House Of Holland

Да или Не на голите крака още преди да е дошла пролетта?

Типично по френски. Навън камъкът се пука от студения вятър, а краката на парижанките, облечени в обемно...

All fashion преди 11 години

Типично по френски. Навън камъкът се пука от студения вятър, а краката на парижанките, облечени в обемно палто или дълга до коляно парка, стилизирана с шал и други топли аксесоари, се движат по тротоарите в сандали, балеринки или боти до глезена абсолютно голи. Чорапът не е вариант.

Масовата гледка във френската столица се оформи като тенденция още преди няколко сезона на всички модни седмици - явлението е забелязвано редовно в Лондон, Ню Йорк, Милано и Париж. Въпреки минусовите или температурите около нулата, редактори, блогъри, модели, известни и неизвестни стоически търпят режещия студ по оголените си глезени.

На място в Париж, по време на разкошната дълга Седмица на модата, се осмелихме да експериментираме и ние с този тренд.

Усещането е приятно само до първите 20 секунди, чувството е секси, защото контрастът между вълненото палто и епилираните до съвършенство крака е неустоимо женствен, но бързо забравяш за този факт, когато кожата ти настръхва до нетърпимост.

Става, ако разполагаш с личен шофьор и кола, снабдена с топъл чай, която те чака непосредствено след края на ревюто, както се случва с повечето присъстващи на модните дефилета. Тогава студеното време не е фактор за облеклото.










Топ моделът Каролина Куркова демонстрира тренда на голите крака в Ню Йорк, някъде през януари

И все пак, тенденцията си е тенденция и обикновените гражданки на Париж си я следват. Красиво е и се изкушаваш да пробваш, особено ако разходката не включва обикаляне по дефилета, а шопинг или топло кафене, е далеч по-лесно да се откажеш от чорапите.

Как мислиш ти обаче, да или не на този тренд, но не в Париж, а в София? Времето е подходящо, почти пролет е...
 

Анкета

Да или Не на голите крака още преди да е дошла пролетта?

More All fashion