Следва

SHANTEL от Диско Партизани пристига в България

Петте любими парчета на Китодар Тодоров

Сигурно ти е познат като Бат‘ Кольо от "Домашен арест", Чичо Пепи от "Революция Z - секс, лъжи и музика"...

Music преди 11 години

Сигурно ти е познат като Бат‘ Кольо от "Домашен арест", Чичо Пепи от "Революция Z - секс, лъжи и музика", селянинът от Коиловци, "понабил" французите в "Падащи звезди", таксиметровият шофьор от "Ку-Ку Презареждане", нервният перничанин от "Пълна лудница", желаещ малко власт, за да се разправи с пловдивчани, турци, арменци, макета (и те са гадни) и бургазлии, "щото се пра‘ат на много отракани", но всъщност зад всички тези образи е култовият актьор Китодар Тодоров

Роден на 15 септември 1974 г., той завършва НАТФИЗ "Кръстьо Сарафов" през 1998 г. От уважение към дядо си Кирил Тодоров Арнаудов, когато е на 18 години взима първите срички от имената му и се прекръства от Кирил на Китодар. При църковното кръщение добавя и четвърто - Филип, на апостол Филип. Женен е. Има син Константин, явно кръстен на ексцентричния си татко.

Най-интересното време в живота му били трите години, в които живял със семейството си в Нигерия. Странната птица признава, че животът там не му се отразявал никак добре - пиел, пушел, чукал, докато от наклонената плоскост го спасила днешната му съпруга, която е служител на МВР. 

Пред нас днес, той реши да признае и още нещо... кои са любимите му пет парчета...

"Аз бих участвал в най-любимите ми 100 музикални произведения! Много ми влияе музиката. Зависим съм от нея. Променя ми настроенията и състоянията! Обичам всякаква музика и като стил, и като епоха - от зурни до орган, от фолклор до рап! Опитвал съм се да изучавам пиано, гайда и бас китара! Последното, с което съм се занимавал е източно църковно пеене, но това не е просто музика - това са молитви, мислени и правени с векове. Може би православната музика най-много ме вълнува! Затова в добавка на петте ми любими песни ще включа и една източна молитва (чуй я тук)!"


A Tribe Called Quest - Buggin' Out
Това парче го слушам от 89-90 година насам! Много обичам рап. В този стил имам огромно количество любими парчета! Но това е едно от най любимите ми!



Screamin Jay Hawkins - I Put A Spell On You
Този човек е най-тъжният и луд певец, който познавам! Tom Waits е много луд, Skip James е много тъжен, но в този има и от двете!!!
 



Skip James - I'm So Glad
Ето го и Skip James! Блусът е другата ми слабост!
 



Radiohead Exit Music live (high audio quality)
Не знам какво да кажа... Мрак!
 



Prelude and Fugue in C minor, BWV 546 (2)
А тук какво да кажа...? За мен, най-великия композитор на света винаги до сега!
 




Виж още от рубриката>>>

More Music