Следва

We love - Пролетната колекция на Viktor & Rolf - приказка за чистия блясък

Viktor & Rolf ще се върнат към висшата мода

Страхотното много талантливо дуо холандски дизайнери Виктор и Ролф посрещнаха деня с добри новини за...

Fashion преди 11 години

Страхотното много талантливо дуо холандски дизайнери Виктор и Ролф посрещнаха деня с добри новини за подопечния им лейбъл. Viktor & Rolf ще се завърне на висшата модна сцена след 13 години отсъствие през юли в Париж, съобщават от пресцентъра на бранда.

Първото haute couture шоу е показано през 97-ма за сезон есен-зима 98 след поредица от модни арт инсталации, показвани пред подбрана публика, но от 2000-та нататък авангардният дует се съсредоточава само в ready to wear колекции с елементи на висша мода. Страхотните им архитектурно конструирани модели се помнят всеки сезон с индивидуалния почерк на създателите им, който макар и екстравагантен, е много елегантен.

Виктор Хорстинг и Ролф Сноерен се събират през 1992-ра, когато завършват Arnhem Academy of Art and Design и веднага стават известни с провокативния дизайн на дрехите. 22 години по-късно модният лейбъл Viktor& Rolf е образец за неконвенционална ръчна и прецизна работа, която обаче не е лишена от блясък и лукс. Днес модели на холандските братя по оръжие могат да се видят на звезди като младата носителка на Оскар Дженифър Лоурънс, Джесика Частейн, Кейти Пери, Даутцен Круз.

А тук са някои от най-запомнящите и емблематични за лейбъла творения през годините:


Viktor&Rolf, 2007-ма




есен-зима 2008


есен-зима 2012


пролет-лято 2010


пролет-лято 2013



есен-зима 2008
 

More Fashion