Следва

We love... Новия tourbook на Бионсе

Харем панталоните - Смеем ли и как да ги носим

Определено си бодваме в ума важната подробност, че този тип панталони привличат вниманието на околните като...

All fashion преди 11 години

Харесвате ли харем панталони? Двузначен ли е отговорът или категоричен?

Каквито и да са първосигналните емоции по повод този тип облекло, истината е, че поне от 2009-а харем гащите са си вълна в модата, и то силна. При това, доказано нямат връзка с тематичните сериали, с които родните телевизии ни облъчват от няколко сезона, защото с еднакъв успех ги носи и Европа, и Холивуд, и далечна Австралия.

Широките, удобни, увиснали панталони, датиращи от много много отдавна, са в разцвет в момента. Разликата им от асоциацията с Аладин е, че не са така скъсени и се пускат по-надолу от под коляното. Разнообразието им е огромно. Виждаме ги копринени, за вечерен повод при Balmain (на снимката горе), почти плажни при други случай, или пък от твърд док - царе на улицата. Супер тренд, бохемски някак, но и странен, задължаващ. И доста краен в симпатиите и антипатиите, които привлича. Истината е, че има жени, на които стои превъзходно, други - при които резултатът е компромисен, трети - които никога, ама никога няма да сложат такова нещо и това е категорично ясно.


Никол Ричи


Ашанти 


Гуен Стефани


Холи Бери


Агнес Дейн

Преди да го прегърнем или зачеркнем обаче, да си припомним теорията на Никол Ричи, че “Ключът към дълга връзка е да изчакаш мъжът легално да е твой, преди да облечеш харем гащи”, и видим спокойно кой какво предложи за сезона измежду дизайнерите, особено ако и вие вече като нас сте настроени на вълна ваканция или поне пролетен брейк, и, дето се казва, не се трае.


Marc Jacobs, пролет-лято 2013


Damir Doma пролет-лято 2013


3.1 Phillip Lim пролет-лято 2013

Как ги носим?


Wayne Tippets


stylecreeper.com

Най-съществената тайна тук е, че под харем панталони не разбираме само класически потури, казано по нашенски. Всякакви софт версии също се включват тук, които, освен че са по-елегантни и шик, се комбинират и по-лесно с голям набор от ежедневните ни дрехи. Талията се слага там, където е естественото й място или лекичко по-надолу към бедрата. Абсолютно задължително балансираме силуета - на обема в долната част противопоставяме прибрана горна част - да речем тесен топ или силно вталено сако.



Обувките са важни при това модно желание - перфектно се получава със сандали - ниски или на ток, даже защо не и с чифт класически Havaianas, в известен смисъл място имат и кецовете, както и високите деколте обувки, ако говорим за вечер. Платформите и ботите също могат да се окажат добро решение, особено при по-скъсена дължина за ботите и ежедневен, стегнат силует на панталона - за платформите.



Определено си бодваме в ума важната подробност, че този тип панталони привличат вниманието на околните като магнит. Затова внимаваме много с акцентите - просто не ги натрапваме на визията, защото харем-хрумката ще е акцента в този случай.
 

More All fashion