Следва

Гениалното дуо на Swiss Line

"Central Streets by Stephan" интерпретира световните модни столици на 2013

Фотоколекцията представя въображението на френския бранд за четири знакови столици и има за цел да подчертае ролята на коафьора в осмислянето на модните тенденции...

Hair преди 10 години

"Central Streets by Stephan" е артистичен проект на новия салон на марката Stephan Center и арт директора Васил Михайлов. Фотоколекцията представя въображението на френския бранд за четири знакови столици и има за цел да подчертае ролята на коафьора в осмислянето на модните тенденции. Проектът вписва символично марката и новия и бутиков салон в центъра на актуалните градски предпочитания.

"Подбрахме централни улици от Париж, Ню Йорк, Лондон и София, които да "разкажат" градската мода този сезон чрез игра със симетрия, линии, обеми, цвят", коментира Васил Михайлов, Артистичен директор на Stephan за Централна и Източна Европа. "Постарахме се да интерпретираме косите през призмата на няколко водещи тренда. Точно след месец ще представим и новата колекция цветове и прически на Stephan и този фото проект е чудесен повод да настроим въображението си на тази вълна."

Нюйоркската визия открива фото колекцията в търсене на контраста - забързания, бизнес и делови градски живот и пухкавия, ефирен обем на косата - деликатен ретро шик, подчертаващ женствеността. Акцентът е върху меките заоблени форми и небрежно падащи къдрици.

Лондонската визия подчертава прецизния, аристократичен шик, намираш израз в загладен до съвършенство кок. По часовниковата стрелка откриваме подчертан асиметричен подход и привидно неукротим кичур.

Парижката визия елегантно допълва изискаността на френската мода и спокойното съвършенство на haute couture материите. Акцент върху прецизната работа и гладката повърхност на кока.

Софийската визия космополитно интерпретира всичко това и добавя ивдивидуалност чрез красив аксесоар. Символично по-женствена прическа, заоблени форми и изчистен контур.


Арт проектът е онлайн на central-streets.com и показва коафьорското въображение за четири знакови градски естетики.

 

More Hair