Следва

Как изглежда най-секси салатата в света - така, благодарение на Джени Маккарти

10 неща, които на всяка цена и без съмнение трябва да вземеш със себе си, когато тръгнeш или "те Heineken® отнесат" на пътешествиe

В повечето случаи пътешествията са източник на удоволствие...

 

All About Life преди 10 години

В повечето случаи пътешествията са източник на удоволствие. Понякога те са екстремни, друг път вдъхновяващи, трети приключенски, но винаги необикновени и носещи прекрасни спомени.

За да пътешества на човек не са му нужни много неща. Достатъчно са малко авантюризъм и подготовка преди отпътуването. Знаем, че има стотици "важни" принадлежности, които биха накарали пътуващия да се чувства по-добре, но истината е, че по време на едно пътуване мястото за тях е крайно ограничено.И понежечесто преди тръгване, хората се разсейват с мислите си за крайната цел, ние решихме да се съсредоточим върху десетте неща, без които никой не трябва да напуска зоната на комфорт и така да улесним максимално всеки дръзнал да търси нови хоризонти, места и приятели.

Вярваме, че колкото и да им е трудно на някои да се разделят с вещите, които ползват всекидневно, когато пътешествието свърши ще са щастливи, че са го направили и всяко изживяно преживяване ще им напомня, че си е заслужавало напълно!

1. Паспорт, или всякакъв друг документ, който може да послужи за идентифициране на личността
Със сигурност, когато тръгваш на пътешествие извън страната първото и най-важно нещо, което трябва да сложиш в раницата си е паспорт! Не искаш да имаш проблеми докато преминаваш границите, нали?

2. Много точна и подробна картаПодходяща GPS карта, както и една хартиена (всичко се случва с технологиите) са безкрайно задължителни, ако не искаш в някакъв момент да се окажеш напълно и буквално загубен.

3. Чифт слънчеви очила, които може да не са Ray Ban, но е задължително да имат 100-процентова защита от вредните лъчиСлънчевите очила са напълно задължителни независимо каква е посоката и целта на пътешествието. Те не са просто моден аксесоар, а необходимост, ако искаме да предпазим зрението си.

4. Удобни обувки, като под "удобни" не разбирайте джапанки и сандали, а чифт ниски и бързи кецове, напримерКогато става въпрос за обувките, с които ще пътешестваме, трябва да избягаме от всякаква суета, която може да ни обземе по време на избора им. Обувките трябва да са максимално УДОБНИ и това е най-важното условие, на което трябва да отговарят.

5. Тоалетни принадлежности или поне четка за зъбиХигиената преди всичко! Вярваме, че дори тръгнал на дълъг път всеки може да полага грижи за външния си вид. В никакъв случай не трябва да забравяш да вземеш четката си за зъби, шампоан, сапун и паста, разбира се, в умален размер подходящ за ограниченото място, което имаш.

6. Книга, за предпочитане с меки корици, за да не утежнява багажа допълнителноДори и да не си от хората, които четат непрекъснато, книгата е едно от нещата, които трябва да сложиш в багажа си задължително. Тя ще бъде чудесен съмишленик всеки път, когато полетът ти закъснее, пътуването продължи по-дълго от очакваното или пък просто се разделиш със спътника си.  

7. Фенер, кибрит, запалкаНека бъде светлина! Важно е да има човек под ръка нещо за палене (светене), за да може да реагира във всяка една неочаквано студена или тъмна ситуация.

8. Палатка, възглавница, дюшекПалатката е задължителна! Възглавницата може да ти се стори излишна в списъка, но ако не заема много място е хубаво да я включиш в багажа си, защото едва ли ще можеш да почиваш истински без нея. Дюшекът също е по-скоро по желание и при наличие на толкова място в багажа ти, но е хубаво да имаме дори и надуваем такъв, защото ако вали няколко поредни дни земята става студена и влажна и само дюшекът може да ни предпази от това чувство.

9. АптечкаБинт, лепенки, ножичка, пинсета, клечки за уши и лекарства (болкоуспокояващи, срещу алергия, активен въглен, принципно има готови туристически комплекти) са неща, без които не можеш да тръгнеш. Никога не е знае какво ще го заболи човек.

10. ПрибориНож, пластмасови прибори за еднократна употреба – чаша, чиния, вилица, лъжица също са важна част от принадлежностите на един пътешественик. Все пак е важно да се храни човек от време на време.


И все пак ще си истински късметлия, ако имаш всички тези принадлежности със себе си, когато избереш приключението и излезеш от зоната си на комфорт. В Dropped Heineken четирима млади мъже съвсем нямат този късмет, нито пък толкова вещи, след като са "хвърлени" на места от света, които никога не са предполагали, че ще посетят. Виж какво се случи с тях... 

More All About Life

Takeaway.com отличи 17-те най-добри ресторанта в България

All About Life преди 18 часа

Кои са най-добрите ресторанти в България? Takeaway.com знае отговора! Победителите от Takeaway.com Awards 2023 година, избрани с гласове на потребителите, вече са ясни. Кой получи наградите в различните категории на регионално и национално ниво, разберете от следващите редове.

Мхм, Micro-cheating и какво е това

All About Life преди 2 седмици

Откакто започнахме сегашната си връзки, с гордост можем да кажем, че не сме преживявали лично феномена „микро-изневяра“. Какво означава това? Къде вирее? И всичко ли е само… BS (bullshit)? Следва пълното обяснение на термина по-долу.